melgh

Men även inbitna lögnare har sin charm



Sitter och lyssnar på Idol, Tomas håller på att göra te, det känns skönt att han är här just ikväll. Även om inte jag är ett dugg social känner jag, men känns bara skönt att ha sällskap. Bara känna att någon är här.
Det var ganska jobbigt ikväll, pratades mycket om saker jag behövde prata mer om. Och det kom upp mycket frågor, som man egentligen kanske inte ens vill ha svar på. Tänk om jag aldrig kan förlåta? KOmmer jag stå och stampa på samma ställe hela livet då? Känslomässigt. Komme rjag någonsin kunna förknippa det här huset med bra saker? Eller kommer jag rusta hallen varje gång någonting blir jobbigt? Vem har råd med det.... Och tid, och ork, och tålamod, och nerver. Idag sa dom att en alkoholist har nerver av stål. Hur skulle dom annars klara av att göra illa sina familjer, gång på gång på gång? Och alla tror att det är tvärtom, att man blir alkoholist för at tman har svaga nerver. Så är alltså inte fallet..

Nu ska jag ta och dricka lite te, sen kanske ta tag i lite packning. Imorgon bär det av till dom småländska skogarna, och jag längtar, ska bli skönt att komma bort lite. Vem vet, kanske Theo får sin andra tand nu när vi åker till småland igen, den första kom ju faktiskt där! Känns som ett tråkigt inlägg det här, men vad är en blogg till för om inte för att skriva av sig lite. Bjuder på en skriven tanke i alla fall:

"Du rynkar pannan,
och jag frågar hur din själ har det.
Jag hatar ditt svar.
Jag hatar ditt självförakt.
Du ryggar tillbaka och dina händer
lyfter från mina höfter när tanken slår dig,
att mina tankar växer ifrån dig.
Jag skrattar,
och försäkrar dig om,
att mina tankar inte hör vad du säger"


För alltid. M.

Vi har all tid i världen

Ligger och lyssnar på badankan i badrummet som har fått tok spelet, kanske är det sista rycket innan den äntligen dör? Det har i alla fall slutat blinka så den har nog inte allt för länge kvar att leva. Det tackar vi speciellt för.
Jag hörde en ganska gullig sak ikväll: (i vanliga fall skulle jag nog säga smörig, men jag är lite snäll idag) "Jag bråkar hellre med dig än att älska någon annan" är det kärlek? Och om de tär kärlek, vilka får då uppleva riktig kärlek? Äh, jag tror jag suddar det sista jag skrev, så där mycket prat om kärlek är inte riktigt jag. För jag tror inte på det. Så, nu vet alla det.

En sak som har retat upp mig fruktansvärt mycket dom sista dagarna är människor som har det kanon bra, i vardagen och i hemmet, men som inte ens ser det för att all deras tid går ut på att klaga och tycka så synd om sig själva. Man måste hela tiden stå för dom val man gjort och inte sätta sig själv i en offersituation. Det finns alltid någon som har det värre. Så brukar jag tänka.

För övrigt har det varit en ganska tung kväll, har tänkt mycket på sånt som varit och inte varit och saker som jag önskade skulle ha varit på ett visst sätt. Livet även kallat. Vissa saker har jag så svart att förstå och kommer nog aldrig att förstå. Blev oerhört sugen på att gå ut och bara sitta en hel kväll och dricka öl och lyssna på nån rikitg bra trubadur. Antar att det skulle vara skönt varje dag när livet liksom träffar en. Slår ne mig på backen.
Det är i alla fall städat här hemma nu, tack och lov, vem vet hur det hade slutat annars... Jag har förmodligen inte ens stått ut med mig själv, och det säger ju inte lite. Jag är ju en ganska utstående person, jag brukar stå ut med mig! En sak kom jag i alla fall fram till ikväll: Jag vill inte att mitt liv ska se annorlunda ut. Jag klarar mig bra nu, och trivs. Men ibland blir man ju bakfull, på händelser, då tvivlar ju kroppen.

Imorgon ska jag på möte igen, jag säger som Hanna sa förra gången: "Hur länge får man gå här? Äh, dom slänger väl ut oss när dom tycker vi har varit här för länge" Undrar om man någonsin blir klar?

Blir inte roligare än så här, har fantasi torka så det blir inga skrivna tankar ikväll heller. Tråkigt värre.

För alltid. M.

Det här tåget går runt hela jorden




Tänkte att jag skriver några rader idag också. Ikväll har jag målat lite i köket, ska även någon gång i framtiden bli ett element målat där men det känns som jag inte haft tillräckligt tråkigt för att göra det än. Upptäckte till min förvåning att jag har målarfärg i håret, hur har det hänt? Idag var jag och pappa i skogen med hundarna och Theo. Gud vad jag saknar skogen. Jag saknar mest av allt att bara kunna åka i väg och gå, gå för evigt. Har även varit på byggmax idag. Skulle ju bara köpa lister till hallen, men slutade även med lister till köket. Och innan man kunde sätta dit lister i köket var man ju tvungen att måla det som listen skulle sitta på. Desutom kunde man ju inte sätta dit lister under ett element som var grönt, så det var ju lika bra att måla om hela skiten innan de var färdigt. Typiskt! Som jag skulle ha sagt. Igår blev det klart att vi ska gå upp i div. 3. Kan man ens förstå det riktigt? Så himla coolt i alla fall. Vet ni, tänkte att det här skulle bli ett långt inlägg men det var alldeles för skönt att blunda så jag måste nog lägga ifrån mig innan jag slår igen mina blåa... Kan ju berätta en liten hemlighet: Så ostäda som jag har hemma nu, så ostädat har det aldrig varit hos mig. Dax att göra någonting åt det kanske? Jaja, sov nu.

För alltid. M.

Luften är fri

Ligger just nu i sängen efter en hel kväll med tapet rivning. Men nu börjar man se en ände. Jag har inte bestämt nå tapeter, men jag har köpt en bänk. Är det inte möblerna som är viktigast? Har mått sådär dom senaste dagarna men kan inte riktigt se nån klar anledning till det. Så jag antar att det också går över. Idag tände jag i alla fall ett stort ljus i köket, och släkte en vanlig lampa och det kändes lite bättre. Konstigt va, hur ett annorlunda ljus kan få en att må lite bättre. Håller ni med? Eller betyder det bara att jag inte riktigt är som jag ska? Det kanske funkar att tända en annan lampa också, kanske den i fönstret i stället för den över bordet. Ja ja, nog om detta. Blogga i mobilen, ja det är ju kul. Kanske. Imorgon bär det av till Bergsjö på match, sista för säsongen. Dessutom helt avgörande, spännande. Blir inte så många fler ord från mig ikväll, det är ju faktiskt ganska skönt att sova, fast hur vet man det egentligen? Känner man det när man sover? För alltid. M.

Vi tar oss fram så gott vi kan mellan dröm och verklighet


Äntligen en bra dag! Jag höll Theo vaken till 13, han sov nästan till 15. Sen var goungen vaken till 20 över 8 (Han hade förmodligen somnat före om han inte hade sovit några sekunder i knät på Toffe) Han somnade efter vällingen och vaknade inte ens när jag bar upp honom. Just nu känns det som ren lycka! Mötet gick också bra ikväll, det var inte allt för jobbigt, dessutom fick jag nå kulor i öronen för stress och sånt. Behöver JAG det?? Ska pyssla lite i Theos bok nu, känns som man ligger lite efter nu, han fyller snart 1 och jag har väl inte ens kommit till sidorna om förlossningen än, hmm. Nog om detta, jag är nog lat, elelr slö. Eller är det samma sak?

Gud va jag skriver här nu då förresten, 2 ggr samma dag. Det är ju duktigt, imorgon är en städdag, och på fredag är en pyssel och bakdag. Och på lördag är ingen vanlig dag, för det är Theos födelsedag! Angelica, lilleLucas och Peter kommer på fredag också, trevligt som tusan! Undrar om jag längtar mer än Theo?

Nu ska göra lite nytta och sätta mig i soffan, är ganska lättad över de här dagen. Livet känns som det rullar igen. Ja ja jag tjatar. NU går jag.

För alltid. M

Stark föder stark

Okej, känner att jag måste skriva lite idag också. Allt känns lite lättare. Höll Theo vaken till 1 nu, sen hopaps jag han sover en stund till, och förhoppningsvis kan man hålla han vaken till 8 sen. Om allt gick så enkelt skulle jag vara glad. För förmodligen är det en sov tid som ska bort, nu när han är så stor! På lördag fyller han 1 år! Ett helt år, det är svårt att förstå. För exakt ett år sedan nu, vad gjorde man då? Jag tror jag höll på att rusta sovrummet. Kanske. Eller måla nån annanstans. För måla måste jag ha gjort, det är jag övertygad om. Nästan hela promenaden idag pratades det hus, jag blir så sugen på att flytta då. Jag vill ha ett stort hus med stor altan stort kök och stort badrum. Vänta nu, är inte det helt motsatsen till det jag har nu?

Sitter och funderar på om jag ska bjuda på en skriven tanke, men tänker lite på vad jag lovade mamma, att jag skulle leta upp en med lite hopp, och vet inte om den närmaste då tiden bjöd på så mycket hopp. Så jag måste ta mig i kragen och tillverka lite hopp i tanken. Sen tycker jag inte riktigt att tankar ger riktigt samm känsla om man läser dom på dag tid.

Äh, jag bjuder ändå:

"Jag följde efter dina tankar,
hela vägen från mina ögon till mina fötter.
Likaså gjorde dina händer.
Är jag fri att göra vad jag vill, frågade du.
För dig var frihet enkelt.
Det räckte att jag tillät dig leka med dina händer,
där min kropp ville det som mest."


För alltid. M.

Skyll på stjärnorna, så stannar jag kvar



Antar jag jag måste vara lite negativ igen, men den jag älskar mest på denna jord håller på att göra mig psykiskt störd. Men antar också att det bara är en period så det är bara att vänta ut det. Men nu börjar det ta på krafterna. Det tänjer på själen och tålamodet. Älskade lilla Theo.
Nu sover han i all fall och jag sitter och funderar på ingenting. Och allting. Blev inga sprutor för lillTheo idag eftersom han är hängig. Tänker inte skriva många ord till, tänker slösa bort tiden med att sova!

Jag är inte här.

För alltid. M.

Om jag vetat då, vad jag vet nu

Så börjar man bli rikitgt förkyld, inte okej. I helgen bär det av upp till Sundsvall för att hälsa på Angelica, Peter och lille Lucas. Bättre sent än aldrig men nu får man ju äntligen se hur dom bor! Har varit och handla idag. Köpte en ny skötväska. Eller jag köpte en skötväska. Jag har ju aldrig riktigt haft nån så då kan jag ju omöjligt köpt en ny. Men ja ja, fin var den i allafall, och praktisk hoppas jag såklart. Theo ligger ute i vagnen och sover och jag ska göra lite nytta inne, hoppade faktiskt över promenaden idag, det borde säga en del om hur hängig jag känner mig. Blir lite tacos på eftermiddagen!

- Kan jag få växla den här till guldtior?
(Finns det några andra tior?)

Ikväll ska det rivas lite tapeter, det har ju blivit lite bortglömt, men inte så konstigt när Theo bestämde sig för att vara vaken lika länge som mamma där ett tag!

Bjuder på en skriven tanke så här vid lunch tid: (Mamma: vet inte om det ska vara en ihop eller särskrivning på lunchtid, men nu har jag sagt det så du behöver inte tänka på det om jag har gjort fel, detsamma gäller skötväska?)

"Förtrolla mina ögon,
med din blick,
och dina andetag.
Någonting håller kvar mina tankar,
längre än du klarar av.
Din utsikt speglar inte samma sak,
som mina ögon"


För alltid. M.