melgh

Hur ska det bli, att skiljas från din kropp

Har förälskat mig i en låt med Torsten Flink. Så klart vet jag inte vad den heter men den är precis vad jag känner för nu. Idag har varit en bra dag. Sol ute sol i sinne. Eller nåt sånt. Ligger i sängen just nu och breder ut mig, Tomas jobbar natt. Somna själv tycker jag om, finns liksom inga nackdelar. Nästan. Men vakna själv däremot, framkallar ångest. För övrigt har jag ringt mvc idag, det måste bli en ändring av preventimedel. Helt enkelt. Jag är trött på att blöda konstant. Utan att säga för mycket vet jag en till som är det. Så det så. För alltid. M.

Var med mig nu


Bjuder på två skrivna tankar ikväll. En med en känsla från precis nu och en med lite mer hopp.

Nr 1.

"Lova mig ingeting,
du tänkt hålla.
Det är inte tanken jag är ute efter
Gör mig hellre besviken,
med din frånvaro"

Nr 2.

"Dina händer vill rinna över min kropp, som vatten.
Men det krväs mer än så.
Mina sinnen kräver tillit,
och dina fingertoppar lever av värme.
Kan ditt hjärta bidra?"


För alltid. M.

Fast det är svårt att hålla tyst



Här har ni en liten bildserie över Theos snuttefilts liv. Hans dagar är nu räknade (snuttefiltens alltså). Och ja, den är precis lika skitig och äcklig som den ser ut, det är nog en liten bakteriebomb. Men det är så det ska vara. Har sytt på en liten ny bit i den gamla i hopp om att en vacker dag kunna byta ut den. Theo är inte allt för nöjd och ibland blir han rent ut sagt förbannad när den nya biten är ivägen för den gamla...  But, what to do?

För övrigt är jag bara arg idag. Jätte arg.

För alltid. M.


Så står det skrivet i pannan att man väcker en ångest när man släcker en annan



"Du ger det du vill
när du tror att du känner mig
men du reser utan mål
så nu reser jag mig bort från dig"

Melissa Horn, tack.

För alltid. M.

Denna vemodige man

Ligger på golvet i Theos rum och myser med en tidning. Snickarna kommer tidigt imorgon igen så då vill man ju inte ligga i sängen ute i hallen direkt, eftersom dom numer och är uppe i badrummet och springer. Goda nyheter är i alla fall att dom har hittat läckan och den var inte i badrummet (tack och lov) utan 2 cm under kökstaket. Så imorgon kommer rörmokaren hit, billigt värre. Vi ska passa på att köpa en ny kyl och frys nu när dom ändå rivit ut den gamla, kul som tusan! Nu ska jag skicka ett sms till min älskade lille bror och berätta att Theo nästan kan säga Toffe nu (off off, typ) det är vad han menar som är viktigt! För alltid. M.

Du glömde fråga mig



Köket i vardagsrummet, behöver jag säga mer?
Imorgon kommer hantverkarna, imorgon ska Theo på dagis, imorgon ska jag jobba. För mycket fel på den dagen. Jag vet att det inte känns lika jobbigt imorgon men man kan väl få gnälla lite? Lite ångest är nog bara bra...

För alltid. M.

Allting har förändrats men du finns kvar



Behöver jag fråga vem som har roligast på åkgräsklipparen?
Helt övertygad om att det är Toffe, Theo är nog mest nöjd för att han får åka med sin morbror... Näe, nu får det faktiskt ta och bli sommar!

Tina har varit här ikväll, det har varit supertrevligt och det är synd att man inte träffas oftare. Tina är en pärla!
Egentligen borde vi gå och lägga oss nu, imorgon är vi lediga alla tre, gud så skönt. Men jag känner att ikväll är en sån kväll man förstör genom att gå och lägga sig.

Här om dagen på jobbet började jag tänka en massa, tänk om jag har levt halva mitt aktiva liv nu, eller ännu värre, tänk om jag levt en tredjedel av HELA mitt liv nu. Och tänk om min kropp aldrig mer kommer vara så pigg som den är idag, för det går väl bara åt ett håll va? Jag hoppas jag dör knallfall när jag börjar bli gammal och skruttig. För usch för att känna att kroppen förtvinar!

Nog om detta, jag antar att det är dax att gå och lägga sig ändå. Tycker Tomas snart tittar på insidan ögonlocken där i soffan!

För alltid. M

En hjälte

Vem lämnade vem?

Vad är dealen med tanter och tulpaner? Jag förstår inte, hur det kommer sig att det ibland är race på ica efter tulpaner, det inte ju inte ens fina blommor. "Alla ser likadana ut."



Jag saknar nyhedsskogen nu, jag vill ha vår nu, jag vill ut och gå nu, jag behöver ha något bekant nu.

För alltid. M.



Nu skulle inget bli som förr, vi var i en annan division

Att hinna blogga innan jobbet, det måste vara förstå gången. Jag sitter här och funderar lite på vad man gjorde innan man fick barn, för på nå konstigt vis känns det som man hinner hur mycket som helst när Theo är på dagis. Sen skulle det ju vara 1000 ggr bättre om jag faktiskt kunde slappna av när han var på dagis också, men sånt kommer nog med tiden. Säger dom. Jag börjar jobba kl 12 och jobbar till 20. Många tycker det är jobbigt att börja mitt på dagen, men jag är ingen morgon människa så det passar mig ganska bra ändå. Desstuom är jag inte så lockad av tanken att lämna Theo före 8 på morgonen.

Igår var vi till rehab och gjorde en skena som Theo ska ha på nätterna, det ska hjälpa till att sträcka ut musklerna i handen. Och det ska förstärka effekten av botoxen. Det är ju bara kaaaanon.

För övrigt är jag glad att promenaderna har tagit fart riktigt igen, nu börjar jag få tvångstankar när jag inte går. Precis som det ska vara!

"Snurra på, snurra på, ingenting ändras av mina ord"

För alltid. M.