melgh

Tålamod, en fiskares bäste vän




Ligger och tittar på Theo, älskade lilla Theo.
Imorgon ska jag på möte igen, ibland undrar jag om jag inte skulle må bäst av att inte gå dit. På nåt vis dras ju allt upp till ytan igen när man är där men det är nog bäst i längden. (Man vill ju inte vara psykiskt störd hela livet) Det känns det precis som man är ibland, när kontrollen tar över. Vem är det bra för liksom?
Idag har mitt tålamod haft gränser. Och jag antar att det är Sickan som har fått ut för det mesta (allt) som vanligt. Jag SKA skärpa mig, i alla fall för Sickans skull. Nej nu är det dax att säga som Jack (?) i en röst i natten (nästan i alla fall): "Goodnight Sandarne, were ever you are"

För alltid. M.


I rymden finns inga känslor



Inser nu att det här är första kvällen på många dagar som jag har lite tid över. Theo har varit sjuk och inte sovit alls som han ska på kvällar och nätter. Det börjar äntligen ordna till sig. Insåg också alldeles nyss att det var fruktsallad i min popcornskål, och jag gjorde förmodligen en lite för stor grej av det i tanken. Men popcornstunden blev liksom försörd. Ja ja, jag vet, har man inte större problem än så här ska man skatta sig lycklig. Känns som jag gör en miljon pauser i det här inlägget men det är liksom svårt att få fram orden idag. Smålands resan är i alla fall bokad nu! Och som jag längtar! (Vet att man aldrig ska börja en ny mening med och, men man får ju skriva som man pratar ibland, dessutom börjar jag med och ganska ofta vet jag, och?) Idag har jag fått städa ifred, helt ensam, bara jag, och det var guld värt! Tack pappa, som lånade Theo en timme. Det är konstigt, sånt som tar en hel dag att göra när man har Theo också tar en timme att göra själv. Det är konstigt vilket perspektiv man får. Fast och andra sidan, det som tog en hel dag att göra innan man fick barn går mycket snabbare nu. Kan det ha att göra med att man blir lite mer effektiv när man har barn!?

Jag måste nog erkänna lite att inte skrivande stund har jag lite svårt att andas, förmodligen är det lite stress som orsakar det. För inte kan det väl vara popcornskålen?? Kan ju också vara så att jag har lite för mycket tid att fundera på så här på kvällskvisten. Jag ska skräpa mig nu, livet kan ju bara gå framåt. Och jag vet egentligen inte vad det är som stör mina sinnen nu heller. Kanske är det bara tanken på allt som varit, och som inte varit. Kan man bli bakfull av händelser? I så fall är jag det, och det har suttit i länge. I rymden finns inga känslor, känns ganska intressant...!?

Har egentligen ingenting vettigt att skriva, så jag bjuder på en skriven tanke den här gången:

"Jag har sett dig,
förlora självkänsla och självdistans.
Min sänkant fungerar inte längre,
som tröst för din längtan.
Och din glöd för det som en gång var ditt eget,
har brunnit ut."


För alltid. M.

Regn



Ja idag kan man ju säga att det regnar, det till och med viner i huset. Perfekt dag för rustning kan man tycka. Finns ju en del att göra inom det området, speciellt om man råkade börja riva tapet igår. Typiskt nog var jag ensam när anfallet kom så ingen kunde stoppa mig. Men det ska väl bli bra när det är klart förhoppningsvis. Tror hemångesten börjar släppa lite nu, ge med sig. Blir inte många rader idag, ingnting vill fastna.

För alltid. M.

Hemångest

Ja då sitter man i bilen på väg hem, ibland undrar man ju om man för alltid måste låta bli att åka hemifrån för att slippa hemångesten. Den äter upp mig inifrån nu. Men vilken kanon helg det har varit! Det har verkligen varit så där bra man bara tror att det kan vara, så där som man tror att det kommer bli men som man alltid får för höga förväntningar på och sen blir det bara nåt halvhjärtat. Då är det värt hemågesten när man haft en sån här helg! Hörde just att tjejerna har spöat Strömsbruk med 6-3 också, 3 poäng till oss! Vi är ju bara bäst! Theo sitter och sover just nu, får passa på att njuta av lite musik så länge, han vill nog höra "bananerna" när han vaknar, eller "gummibjörn" Han har ju börjat dansa till dom nu :) Imorgon kommer Kicki och hälsar på, men självklart blir det promenad först, efter att jag har lagat punkat på barnvagen!?!? Får kanske lämna in den på verkstad ;) Jag måste bara säga att This years love, är förmodligen den mest passande låten idag också. Vilken låt!! Nu vill jag bara ha popcorn!

För alltid. M.

Packar

Eller ja, jag sitter ju här. Borde packa, färdigt. För imorgon bär det av till Stockholm! :D Men jag säger som Winnerbäck: "Jag får liksom ingen ordning... " Och ja, ni fattar resten. Så istället sitter jag här, äter popcorn och dricker te! Inspererad av mammas status på facebook: "Tar en kopp te" Känns som 200 år sedan jag drack te, men det var det förmodligen inte eftersom jag bara är 22 år... hmm! Lite onödigt vetande kanske men lite saknar jag min "tekompis" Emma! Känns som testunderna var räddningen på hela förra vintern. Jaja, nog om detta. Och åter till packningen! Tror jag har bestämt mig för att dumpa mjukisarna hemma imorgon när vi åker. Jag måste börja klä mig som en normal människa! Och står jag inte ut så får jag väl gå naken då. Någon borde det ju roa... Theo har varit jätte "mammig" idag (ev. utökning på tandfronten), ingenting var roligt om det inte innebar lek och stoj nära mamma och helst stående, så det ska bli så tungt som möjligt! Så just nu är det ganska skönt att ha händerna fria.

Bjuder på en osrkiven känsla så här på kvällskvisten:

"Du pratade om att köpa hus och flytta ifrån alla dårar.
Bredvid stod jag och funderade om man kunde skicka amfetamin,
med posten"


För alltid. M.

This years love




Nu sover Theo och jag tänker göra ingenting en stund. Imorgon ska jag ta nya tag! Har en utspridd känsla som jag måste ta tag i. Frida var just här med en grej till Theo, en sak man kan stoppa frukt och sånt i som han sen kan sitta och suga på utan att få en massa stora bitar, kanon ide tycker jag om det funkar, det återstår att se imorgon! Har lyssnat på This years love med David Gray i 2 dagar, den passar mina sinnen perfekt just nu! Önskar skrivningen ville lossna för mig nu, kände lite för det idag!

För alltid. M.

Ibland blir det bara för mycket ord

Ingenting blir som det ska idag, alla ord känns fel. Jag sitter hemma hos pappa och väntar på att Theo plupp ska komma tillbaka. Då ska vi åka ner till mormor en sväng för att sen åka och handla. Så där ja, nu var första inlägget skrivet också ;)