melgh

Efter

Bara lister och brädväggen kvar nu.

Golv före

På väg

Torsdag

Det var inte lätt att väcka denna lilla goding imorse ska jag säga. Men natten har varit strulig så jag förstår att han var trött, det var jag också. Är.

Idag är det jobb 10-17 för min del. Så otroligt skönt att få jobba en dagtid. For once. Är jag piggare ikväll ska jag ta en promenad. Ska även börja lägga golvet i gästrummet . Äntligen börjar det ta sig. Tapetseringen är klar, brädväggen är påbörjad och garderoberna målade. Ska lägga in lite bilder sen.

Ha en bra dag allihopa.

För alltid. M.

Vill kapa av mig huvudet

Blä, jag har ont i halsen och täppt i näsan. Jag envisas med att frisk luft aldrig skadar, så jag ska försöka få med min käre far på en liten kort promenad. Mest för Sickans skull. Jag skulle faktiskt kunna hoppa över promenaden idag. Det ni.

För alltid. M.

Huslarm

Ja det här var en lång dag som hade ett spännande slut. Nu är vi ett Huslarm rikare. Spännande. Förhoppningsvis betyder det att vi aldrig behöver ha inbrott, och att jag slipper vara mörkrädd. Hur som helst så började jag laga mat och plötsligt står det en karl halvvägs in i hallen och utbrister "inte mycket till vakthund det här inte" klappar Sickan på huvudet och skrattar. Mycket riktigt, min hund måste ha varit i nåt slags koma då han inte märkt en okänd man kliva över hela gården och in genom dörren. Anyway, så sålde denna man hemlarm. Och innan det var färdigt hade han installerat det fullt ut innan han åkte. Så lättlurade var vi. Hihi nej då men vi pratade om det jag och Tomas och kom fram till att vi båda ville ha det. Så, så fick det bli. Ja.

Nu ska jag pyssla lite, har ont i halsen så hoppar över träningen. Har i allafall precis varit ute och gått en timme.

För alltid. M.

Måndag

Då var det måndag. Vaknade med ångest idag. Det var väldigt länge sen jag gjorde det. Men jag har väl drömt nåt konstigt i natt då kanske. Idag står gräsklippning på schemat, och efter det ska jag klippa mig. Ser ut att kunna bli regn, just idag spelar det inte så stor roll, gräset måste klippas ändå. Lite stänk har ingen dött av heller.

För alltid. M.

Underbara söndag

Underbara dag, underbara väder, underbara familj och vänner, underbara mat, underbara böcker. Ja ni ser, allt känns underbart idag. Tänk vad lite sol och socialt umgänge kan göra. Godnatt.

För alltid. M.

Livet på en pinne

Söndag

Strålande sol, kan det bli bättre? Dagen kommer att spenderas på gräsmattan, en dag helt utan måsten, förut lite tvättning. Som jag äntligen kan hänga ute, heelt underbart! Nu ska jag ställa undan torkställningarna som har bott i sovrummet hela vintern. Ikväll är det även Bokcirkel, som med tanke på vädret, kommer att gå av stapeln på min altan. Åh jag älskar sol!

För alltid. M.

Mysdag

Har haft en jätte bra dag! Har varit i sikfjärn till em, lunch på Albertina och sen åkte vi förbi hos mamma. Där var Kjell och Brittmarie. Några som mamma och pappa umgicks mycket med förr. Men som vi nog inte träffat på 10 år, minst. Jätte kul! Vi åkte till löten så Sickan fick bada lite på kvällskvisten och när Theo skulle sova tog vi en promenad på 1,5 timme. En underbar promenad, underbart väder och gick efter vattnet nästan hela vägen. Åh vad jag älskar sol! Theo somnade glatt i vagnen, han tyckte det var jätte mysigt. Ikväll har Tapper varit här en sväng också. Kul att få en skymt av henne ibland i allafall.

Jag måste bara skiva om vad Theo sa ikväll. Han vaknade till när jag skulle bära upp honom till sängen efter promenaden. Halvvägs upp i trappen tittar han upp på mig och säger: "åh heej mamma, goddag, Godnatt" sen somnade han om. Lilla älsklings Theo!

Nej nu är det dax att sova. Godnatt.

För alltid. M.

Lördag

Godmorgon!
Ligger i sängen och tittar på Theo som redan är i farten och kopplar på släpvagnar hit och dit på sitt rum. Lördag idag, och jag är ledig. Söndag imorgon, och jag är ledig. Ingen är lyckligare än jag. Ser ut som det är varmt ute också. Inte så mycket sol men varmt. Jag nöjer mig med varmt. Så det så. Hellre varmt och lite sol än kallt och mycket sol.

Idag ska vi åka ut till sikfjärn. Sen blir det lunch på Albertina med Tomas mamma och pappa. Då hoppas jag på lite sol så vi kan sitta ute och äta. Härligt.

Dagens fundering: (som kommer från min kära sambo, som verkar vara lite för djup för mig) tänk om vi alla ser färger på olika vis? Om blå är blå för mig men att blå är röd för dig, fast det heter blå för båda. Då är havet blått för mig men rött för dig, utan att vi vet om det. Ja jag säger då det. Tänk om.

Fick förresten svar på min förra fundering, tack Lina! Vill ni också se, finns svaret på kommentarer på inlägget "älskade väder".

Ha en bra dag allihopa. Det är ju lördag.
Här kommer en bild från Theos fotbollsträning i onsdags. Gullungen!

För alltid. M.

Härlig morgon

Vilken härlig morgon! Varit på en 50 min promenad i kortärmat, kl 6 på morgonen. Hur härligt är inte det? Ätit frukost på altanen och myst med min lilla kille i sängen en stund. Nu är det dax för jobb 8-18. Underbara dag, är nästan inte ens sur för att jag behöver jobba när det är så här varmt. Nästan inte.

Ha en underbar dag allihopa. Det ska jag ha.

För alltid. M.

Älskade väder

Sitter i soffan, och SKULLE gå och lägga mig efter Criminal minds. Eftersom jag har stora planer på att ställa kl på 05.45 och gå ut och gå. Skulle önska att jag orkade det eftersom jag sen ska jobba 8-18. Behöver jag tala om att det skulle bli strålande väder imorgon? Jag jobbar ju.. Heeela långa dagen.

Dagens fråga: Varför heter sex just sex? Vem bestämde att sex skulle heta sex och inte sju? Och kom sex före talet sex?

Nej nu ska jag gå upp och lägga mig och läsa. Det är ju trots allt bokcirkel på söndag och då ska boken vara utläst.

För alltid. M.

Torsdag

Godmorgon!

Jag har hunnit varit ut på min morgonpromenad. Nu åkte Theo iväg på dagis och jag ska snart åka till jobbet. 10-20 idag. Redan 13 grader varmt ute så det tar emot lite att behöva sitta på Ica till 20. Men det är förhoppningsvis inte sista soldagen i år. Tänkte försöka riva ur lakanen innan jobbet också så det är väl bäst jag sätter fart. Ha en bra dag allihopa!

För alltid. M.

Gästrummet före

Onsdag

Godmorgon. Drar igång 3 långa fast nu. 12-20 idag, 10-20 imorgon och 8-18 fredag. Tur jag har varit ledig måndag och tisdag. Men kanon väder igår dessutom. Idag ska bästa Tina hämta Theo på dagis och ikväll ska dom på "fotbollsträning". Theo har pratat om det i en vecka nu. Jag önskar jag var där och fick se det.

Nu är gästrummet påbörjat också, har tapetserat klart hela. Så nästa projekt är den lilla brädväggen som ska upp. Sen är det bara golvet kvar. Kommer bli toppen! Ska leta upp en före bild åt er. Sen, för dom ligger på datorn.

För alltid. M.

Långa nätter

"Jag har rest genom dina nätter
genom långa och korta nätter.
Och jag är framme vid din gryning,
Jag är snart framme vid din gryning"

/En svensk rockstjärnas död - Totta Näslund

Älskade måndag

Godmorgon måndag!

Jag älskar måndagar, det är veckans bästa dag. och en perfekt dag att vara ledig på. Jag är alltid ledig på måndagar så det kanske är därför det är veckans bästa dag? Eller så är det veckans bästa dag bara ändå och dessutom råkar jag vara ledig jämt då. Ja så är det nog.

Idag är det i allafall ett fullspäckat schema fram till Tomas ska åka och jobba 14.30. Först blir det en långpromenad, sen storhandling och om vi hinner lunch på stan. Låter som en härlig dag. En perfekt måndag. Och ikväll ska jag och Theo vara ute hela dagen om vädret tillåter. Och när Theo har somnat ska jag börja tapetsera gästrummet. Och och och.. Någon som vill göra mig sällskap?

Ha en underbar måndag där ute, det tänker jag ha.

För alltid. M.

Drömmar

Blä, det är så mycket jag vill göra som jag inte gör. Utveckla mitt skrivande, byta jobb, plugga, spela fotboll, ja och allt det andra. Men vem hindrar mig? Ingen i guess.

Två kvarglömda hjärtan

Letar en låt som skulle passa till mitt humör ikväll men det var svårt. Sitter och tittar på BB nu men måste ju säga att jag har tröttnat lite på det. Känns liksom skitsamma om jag missar ett avsnitt. Skulle även skriva matlista under tiden men pappret är tomt... Imorgon ska vi storhandla så det skulle vara bra om matlistan var klar. Men istället sitter jag och bloggar. Vad är det för disiplin? Åh, nej nu måste jag skärpa mig.

"Som gränslös passion utan hjärtan i brand
Utan lustens blodiga tand
Säg inga onda ord är du snäll
Min styrka är alltför difus"

/Bortomland - Lars Winnerbäck

För alltid. M.

Solen den bara öser ner

Dax för jobb och efter jobbet blir det lite fotbollskik på ip. Och det ser ut som solen tänker titta fram idag också. Det är lycka. Då gör det inget att det spöregnade när jag var ute och gick kl 07 imorse. Solen kommer nu och jag är lycklig.

För alltid. M.

Indrar bara var jag ska få plats?

Kommentarer

Måste börja med att tacka för alla kommentarer jag fått dom senaste dagarna. Jätte roligt ju, ni är så goa!
Kan börja med att svara på en fråga jag fick ang datum och tiden bredvid varandra. Det är faktiskt så enkelt att det kom automatiskt när jag valde ett tema. Jag har ju PRO versionen och har temat "Happy blue". Jag hoppas det var lite svar på din fråga.

Ikväll har jag klippt gräset och Tomas har klippt häcken, haha, ute på gården alltså. Usch va rolig jag är. Jag tror jag ska börja med "dagens funering", jag som undrar så mycket om allt. Vad tycker ni? Isåfall skulle dagens fundering lyda: Vem bestämde att det skulle vara gräsmatta på alla gårdar? Och hur kom dom fram till det? Provade dom först med asfalt eller grus kanske?

Hur som helst, nu är det fotboll för hela slanten. Som ska avgöras på straffar. Det tycker jag är kul. Kanske inte såå rättvist men dock roligt. Heja Bayern! Fast jag smyghejar lite på Peter Cech (Stavas han så?) också. Sen är det bara en dusch kvar innan det är dax att sova. Promenad kl 07 imorgon!

För alltid. M.

image description


Väder

Vilket väder, vilket otroligt väder. Det här är bra för själen. Även fast jag ska jobba. Men bara till 14. Det här är en bra dag, det känner jag på mig.

Puss på er.

Hamilton

Har tittat på Hamilton ikväll, helt otroligt bra film! Och att Persbrandt ser ut precis sådär är inte till någon nackdel för filmen heller. Nog för att jag fick gömma mig bakom kudden några gånger under filmen men bra var den, och spännande såklart. Den ska ni helt klart se.

Imorgon är jag och Theo lediga. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på. Skulle behöva städa köket, grundligt. Men det tror jag inte Theo är så sugen på. Får se vad vädret säger också. Kanske åker in till lekplatsen en stund.

Nej nu ska jag knuffa ner brandbilen och diverse leksaker från sängen och lägga mig själv där i. Mysigt va?

Godnatt på er!

Regn hos mig

Sitter i soffan och läser lite, grabbarna spelar tvspel. Theo är helt överlycklig att han får spela med Bene, det han inte vet är att hans dosa inte fungerar och att det bara är Bene som spelar. Men han svänger, hoppar och springer med hela kroppen ändå, hihi.

Jag har varit ute på en timmes promenad med Sickan. Jag vet inte vem som blev blötast. Men det var härligt. Snart är det dax att gå till jobbet för min del. 11-18 idag. Tomas och Theo är lediga. Imorgon jobbar Tomas och jag och Theo är lediga. Så kan det vara.

Ha en bra dag i regnet allihopa!

För alltid. M.

Nostalgi

Tvspel

Sitter och spelar Donkey Kong med Benjamin. Kanske roligaste tvspelet. Sen gick det utför. Bene ska sova här i natt. Så ikväll blir det varma mackor och tvspel. Onsdagsmys helt enkelt. Jag kommer ihåg när vi köpte det här tvspelet, jag var sjuk och fick inte följa med på julmarknad. Så jag och mamma (tror jag) låg och spelade tvspel hela kvällen. Minns jag inte helt fel är väl det här det 2a tvspelet som någonsin gjordes, efter 8 bitars. Tänk, det var bättre förr. Typ. Ett helt inlägg om tvspel, kul va?

För alltid. M.

Jag har rest genom dina nätter

Just ikväll, saknar jag dig.
Dina fingrar på ryggen,
Och jag försöker minnas dig,
som den människa jag delade livet med.
Men tankarna gör det inte rättvist.

Till Leon och Noel

Grattis till världens bästa killar på er 2års dag! Jag hoppas ni har fått öppna många paket. Jag kan knappt tro det, tiden går så himla fort. Det känns som igår vi var hos er i lägenheten och ni var alldeles nyfödda. Och så otroligt söta. Det är ni ju fortfarande, väldens sötaste. Och goaste. Jag önskar vi hade varit hos er en dag som denna men ibland går bara inte saker och ting. Tror Theo hade tyckt det varit kul att ge er paket också, han älskar ju födelsedagar (även om han tror att det är han själv som fyller år varje gång). Jag hoppas ni haft en bra dag goungar! Vi saknar er! Här kommer många pussar och kramar från oss och eran kamel. Vi älskar er!

Ikväll ikväll

Godkväll!

Har varit ute och gått med mamma och Janne ikväll. Sen var jag ute och plockade lite i garaget. Blir så sugen på att fixa en massa där. Skulle kunna bli så mycket finare med lite färg. För övrigt är det dax att dra fram gräsklipparen till helgen, kul tycker jag. På riktigt alltså. Det är roligt att klippa gräset.

Imorgon ska jag och Theo vara i Bollnäs 9.30 på rehab och träffa handspecialisten. Spännande. Tror inte det blir så mycket nytt. Han ska nog bara ge klartecken för nästa botoxomgång.

Här ligger Theo och läser för Findus, sötunge. -Mamma, gå ut! Du ser väl jag läser för Findus...

För alltid. M.

Måndag

Sitter och tittar på Theo som badar lite så här på morgonkvisten, Tomas jobbar så vi har en liten mysdag idag. Hade hoppats på lite sol men det verkar blåsa en del. Längtar efter en promenad, tror jag ska ta med mig Theo i vagnen, det var länge sen.

Ha en bra dag allihopa!

För alltid. M.

Hemma

Är äntligen hemma. Ca 2 timmar senare än beräknat. Vi stannade i stora Väsby och köpte dricka. När vi sen åkte ut på E4an igen hann vi bara köra 2 min sen var det stopp. 20 bilar framför oss hade en buss vält, och ja, resten kan ni läsa på Aftonbladet.se. Hur som helst stod vi helt stilla där i 1,5 timme. Men när vi väl började rulla gick det ganska snabbt.

Som vanligt börjar man tänka alla om. Om vi hade åkt buss istället för bil hade det varit precis den där bussen vi skulle ha åkt, om jag inte hade pratat med pappa 2 min på parkeringen hade vi kommit samtidigt som det hände, om, om, om. Livet är skört.

Nu ligger jag i sängen bredvid Theo. Längtar tills han vaknar imorgon så jag får höra hur han haft det i helgen. Bästa Theo.

Puss och Godnatt på er!

Ge mig en annan verklighet

Gud va svårt det var att börja det här inlägget då, har suddat 7000 gånger. Typ. Vi sitter och fikar och tittar ut på Stockholmsskärgård. Det är en annan verklighet det. Att ha ett hus här.

Jag måste tala om, att jag har varit med om det skönaste jag någonsin, någonsin upplevt imorse. Vi ställde klockan på 8, klev upp och åt frukost. Och vet ni vad vi gjorde sen? Kröp ner i sängen igen. Och somnade om till 12.30! Jag kan inte ens förklara hur skönt det var. Jag har aldrig varit med om nåt liknande. Det behövs inte mycket för att få mig att häpna, hihi. Häpna, vilket konstigt ord. Häpna.. Hm.

Tänkte lägga ut en bild från kvällen igår eftersom jag hade klänning på mig, men ångrade mig. Vill inte chocka er för mycket. Ni får er dagsfärsk oseriös bild istället. Bra va?

För alltid. M.

Dröm lite åt mig

Bygg mig ett hus här, tack. Nej då jag trivs bra hemma. Men... man får väl drömma lite?

I väntans tider

Ja nu sitter vi på terminalen och väntar på båten, och dricker öl. Har blivit en del
Shopping idag. Roligt. Har nyss fått rapport att Theo har haft det bra idag och att han inte ens nämnt oss idag, jäkla skitunge, hihi.

Eftersom den här dagen började med en ego-bild får den även sluta med en!

Ha en bra lördag allihopa.

För alltid. M.

Stockholmskyss

Rullar in i stockholm, och det spöregnar. Tur vi ska gå inne i affärer. En öl på en uteservering hade inte varit dumt. Men ni vet ju, att man kan inte få allt. Nu gäller det att fokusera på det man har, eller? Nej då jag är inte så negativ som jag låter. Jag är faktiskt på ganska bra humör. Och vet ni, nu har det slutat regna, nästan.

För alltid. M.

Dom band som binder mig här

Har packat och duschat, så nu ska jag krypa ner i sängen. Och somna till musik, åh vad jag älskar det! Vi ska skjutsa Simon till stugsund på samling 20 i 7 imorgonbitti sen rullar vi mot Stockholm.

Lyssnar på Ulf Lundells - coco
Helt underbar låt. Men det finns många underbara låtar. Och alla låtar har en historia, för den som skrev den. Och för oss som lyssnar på den. Jag älskar det. Samtidigt som man kan förstöra en låt om den påminner om en erfarenhet man helst vill ta tillbaka. Ibland tycker jag om att lyssna på sånt som påminner om saker som gör ont, kanske för att plåga mig själv, vad vet jag. Haha. Nej men jag tror jag är rädd att glömma vissa saker så jag påminner mig med en låt eller två då och då. Jaha va djupt det där blev nu då. Jag ska skärpa mig.

Puss och Godnatt på er!

"Vi badade i havet och var lyckliga en dag, du var det vackraste jag sett och jag trodde på oss"

Uffe Lundell - coco

För alltid. M.

Livet i söderala

Well, Well, Well. Inte skit roligt väder för fotboll utomhus just ikväll. Men såg första halvlek och då ledde mohed med 2-0. Precis som det borde vara alltså. Nu sitter vi hemma hos Linnea och Cosmos i söderala och tittar på hockey istället. Betydligt skönare än att stå ute i regnet. Och eftersom Theo är hos farmor och farfar får jag stilla abstinensen med lilla Wille, hihi.

För alltid. M.

Jag går ut naken i natten

Då var det fredag. Jag har varit ute på en morgonpromenad innan resten av familjen vaknade. Nu är det morgonmys i soffan, Theo tittar på Pettson och Findus. Idag var tanken att cykla på en liten picknick, men tror vi får planera om lite. Ska i allafall luncha på stan. Sen ska vi skjutsa ut Theo till sikfjärn eftersom han ska sova där 2 nätter nu. Första gången han ska sova borta mer än 1 natt och gissa hur jag känner? Blä. Men jag vet att han kommer ha det toppen hela helgen! Jag och Tomas åker till Stockholm tidigt imorgon, ska kika lite på stan och sen åka till Åland en sväng.

Hur som helst, så tänkte jag åka ut till mohed ikväll och kika på lite fotboll. Vallvik-mohed, damer. Ska bli kul!

Ha en bra dag allihopa!

För alltid. M.

Irriterad

Ja en sån rolig dag är det idag.
Irriterad för att Sickan skakade sig och orsakde bruna prickar i HELA hallen, irriterad för att tvättmaskinen inte hade spolat ut vattnet DEN HÄR GÅNGEN HELLER, irriterad för att det aldrig någonsin får kännas helt rent här hemma, irriterad för att knivstället ramlar ner HELA TIDEN, irriterad för att det blev sol och 15 grader varmt EFTER jag kom hem från promenaden, irriterad för att jag ska sitta i kassan 3 timmar i ikväll.. Ja helt enkelt irriterad idag! Roligt va? Jag ska skaka av mig det och gå till jobbet strax, måste bara få gnälla lite först. Tack.

För alltid. M

image description

Onsdag

Godmorgon allihopa!

Idag är domedagen för Saaben, kl 09 ska den in på besiktningen. Förra året gick den helt oväntat igenom utan anmärkning, men jag VET, att så är inte fallet i år. Ska vara glad om vi inte får körförbud. Moahaha!

Inte så roligt väder idag direkt, men jag måste väl släpa ut mig och sickan på en promenad ändå. Sen är det dax för mig att jobba till 20 och Tomas till 23.30, så Theo ska leka med sin mormor idag.

För alltid. M.

DH

Ligger i soffan och tittar på BB, ska ta med mig datorn upp i sängen och titta på desperata hemmafruar. Med en stor skål popcorn! Det får det vara värt imorgon om jag får ont i magen, jag fyller faktiskt år idag. Så det så.

För alltid. M.

Vattentäta

Skor

Köpte nya skor igår, inte en dag för tidigt ser det ut som. Köpte även ett par för mer terräng, typ skogen. Dessutom vattentäta. Toppen!

Födelsedag

Godmorgon!

För det är ingen vanlig dag, för det är Mickis födelsedag, hurra, hurra, hurra. Eller? Jo då, jag fyller år idag. Men det känns inte så speciellt längta faktiskt. Dessutom ska jag jobba 12-20 också. Jag hoppas alla på jobbet har glömt det så jag får vara ifred idag. Man vet aldrig vad det hittas på annars, hihi.

Jag har sovit så himla skönt i natt. Tror inte jag har vaknat en gång ens. Ställde klockan och tänkte ut och gå tidigt imorse men stängde bara av den och somnade om. Otroligt skönt. Däremot väckte Tomas mig när han kom hem från jobbet 23.45 i natt, han hade nämligen inga nycklar med sig. Där ute kunde han få stå länge eftersom jag inte hade nåt som helst ljud på telefonen, hihi.

Nej nu är det dax för promenad på flygstaden!

För alltid. M.

Gamla tankar

Sitter i soffan och hade tänkt pyssla lite med Theos album. Men får ingenting gjort, eller ja, jag tar inte tag i det helt enkelt. Tittar på gamla dikter och gamla block jag har skrivit i. Vissa saker får mig att skratta. Det är mest texter från de 2 senaste åren. Och jag har verkligen varit bitter. Haha. Jag hoppas verkligen inte jag är kvar där än. Läs den här tex:

"Jag har sett dig,
förlora självkänsla och självdistans.
Min sängkant fungerar inte längre,
som tröst för din längtan.
Och din glöd för det som en gång,
var ditt eget, har brunnit ut"

Och här har ni en, som förklarar lite hur det kändes. Trots att förnuftet ville annat:

"Dina sinnen sa alltid för mycket.
Ibland mer än ett människohjärta klarar av.
Men varje gång dina händer rörde mina läppar,
fick dina ögon en ny chans"


Och har ni en till. Som jag tycker om. Det är lite skadeglädje i den på något vis:

"Du rynkar pannan,
och jag frågar hur din själ har det.
Jag hatar ditt svar
Jag hatar ditt självförakt.
Du ryggar tillbaka och dina händer lyfter från mina höfter,
när tanker slår dig,
att mina tankar växer ifrån dig.
Jag skrattar,
och försökrar dig om att mina tankar,
inte hör vad du säger"


Så, nu har ni lite kvällsläsning. Kan säga att insperationen har börjat flöda, eller ialla fall droppa, hos mig igen. Så vem vet, snart kanske det kommer en helt ny skriven tanke...?

Puss och godnatt på er!

Eller förresten, måste bjuda på några ord från vår kära Lasse också. Bara för att jag är på bra humör just ikväll:

"Jag är hög nu sen den dagen när du kom
Ja, jag är hög nu och kan inte somna om
Och jag undrar om jag nånsin ska nyktra till nån gång
Med dig, med dig, med dig"

/För dig

Måndag

Godmorgon!

Hur har ni sovit? Vilket underbart väder det är idag, också! Idag ser dagen ut så här:

Långpromenad först, sen ska jag åka till teamsportia och köpa nya skor, sen träffa Lina på stan för lunch. Tomas börjar jobba 14.30. Sen ska jag och Theo vara ute resten av dagen. Så härligt!

Ha en bra dag allihopa!

För alltid. M.

Säng

Älskade älskade säng... Du har aldrig varit så varm och skön. Tyvärr inte tillräckligt mjuk just nu.

"För hon, vill bli kramad och hållen.
För hon, vill bli vaggad till ro"

/Ljug för mig älskling - Lisa Ekdahl

Godnatt på er! Puss

Blommor

När jag kom hem från jobbet var ordningen återställd, världens bästa Theo var hemma igen. Han hade dessutom plockat blommor åt mig, hur go är inte han? Nu sover han och jag ska strax gå ut och gå med bästa Marre. Och gissa vad jag ska göra sen? Äta smörgåstårta och förmodligen somna på soffan. Just saying!

För alltid. M.

Sol

Vilket väder! Står ute i solen och väntar på att någon med nyckel till jobbet ska komma och öppna. Och denna någon får gärna skynda sig lite eftersom vi öppnar om en halvtimme. Ska ta mig en lång promenad ikväll med Sickan. Hinner jag innan det börjar mörkna ska vi åka till skogen. Någon som vill följa med? Tänk vad lite sol kan göra för själen. Härligt!

För alltid. M.

När natt blir till dag

Dax att kliva upp och gå till jobbet. Känner mig inte så motiverad men det verkar ju vara fint väder ute. Blev inte mycket rosenström igår, 2 låtar typ. Så kan det gå. Tittade även på klockan sista gången 04.15 inatt, så kan det också gå. Om man INTE kan sova. Kan upplysa er om att det då hade börjat ljusna ute igen. Undrar nu om det ens var nån ide att somna?

Nej nu ska jag hoppa in i duschen och gnugga gruset ur ögonen. Efter jobbet är det lite kalas här hemma också. Och jag längtar redan efter smörgåstårtan som min kära sambo ska fixa idag, om han inte väljer att sova till jag kommer hem då förstås, han som kan..

För alltid. M.

Grillat

Har precis ätit en massa massa mat hos mamma. Tokarna har grillat idag trots vädret. Vilket bara var bra för oss som fick äta utan att behöva stå ute i regnet och grilla. Hihi. Ikväll ska vi på rosenström på ch, är det tänkt. Just nu känns det väldigt segt och omotiverat men jag ska strax ta mig i kragen. Har man köpt förköp så har man. Så det så.

För alltid. M.

Lördag

Snart dax för jobb, 8-14. Och när jag kommer hem är inte Theo hemma, han ska sova hos farmor och farfar ikväll eftersom vi ska på Rosenström. Men jag är inte så sugen längre. Är mer sugen på ett filmmaraton i soffan under min popcornfilt. Vi får väl se hur det blir.

"Den vackraste stunden i livet var den när du kom
och allt var förbjudet
och allt som vi gjorde den stunden vill jag göra om
för det ekar i huvet'
och det blod som jag trodde var stilla det fick du att rinna,
den uppgivna röst som jag nyttjat så illa fick du att försvinna"

/Lars Winnerbäck - Kom änglar

För alltid. M.

Mannen med närhet

Bjuder på en skriven tanke ikväll:

"Det är märkligt,
hur en kropp, vill ha en annan kropp,
till den gräns att alla  sinnen skakar.
Så är det med dig, mannen med närhet"


Har beställt en högskolekatalog ikväll. Jag behöver lära mig nåt nytt, se nya saker. Känna någonting. Min hjärna är så otroligt uttråkad nu för tiden. Jag står inte ut. Det känns som att livet har stannat här. Det är en hemsk känsla. Men jag kanske hittar nåt roligt att plugga, eller kommer på vad jag vill bli när jag blir stor. Kanske.

För alltid. M.

Regn

Godmorgon!

Vilket väder va?
Idag måste jag åka till stan en sväng och jag måste ju säga att vädret är perfekt till det. Däremot får promenaden vänta tills ikväll. Hua!

För alltid. M.

Godmorgon

Godmorgon på er!

Hur har natten varit? Själv har jag sovit som en stock. Jag undrar vem här hemma som säger snart hela tiden? Theo har nämligen lagt till med: Theo vill du ha välling? Snaart. Vill du gå ner? Snaart. Ska vi gå ut? Snaart. För att inte tala om: jag kommer aalldeles strax. Goplutt!!

Ha en bra dag!

För alltid. M.

Gps

Hat varit ute och gått med bästa Maria! Tack för lite energi. Sen hämtade jag mammas bil som jag ska låna till Järvsö imorgon eftersom vi behöver byta bromsar på våran. Och jag vet att ni inte tror jag kommer hitta varken dit eller hem imorgon men var inte oroliga, jag har även lånat mammas gps. Bra va?

Här har ni en bild från Sickans badpremiär. Gokillen.

För alltid. M.

Sömn

Jag försöker förstå mig på det här med sömn. Theo slutade krångla på nätterna när han slutade sova middag nu i januari. När han alltså var 2 år och 4 månader. Innan det vaknade han flera gånger och var vaken flera timmar på nätterna. Jag var inte speciellt trött då. Under Theos första år var jag helt ensam med honom på nätterna. Och fram till i maj förra året hade jag inte varit ifrån honom en endaste natt. Jag var inte speciellt trött då heller. Men nu, när han sover bra. (Vaknar typ 2 ggr per natt och letar nappen och kommer in till oss och sover) Somnar 19 och vaknar 07. Det är nu jag är som tröttast. Jag tycker jag har varit kroniskt trött hela det här året. Ska jag inte vara som piggast nu? Jag förstår ingenting. Eller ja, idag förstår jag ju att jag är trött. Men alla andra dagar då?

Nu är det snart dax för jobb. Ska dammsuga och plocka ur den älskade diskmaskinen först. Kan inte ens förstå hur jag klarade mig utan diskmaskin förut. Jag kan ju inte ha gjort annat än att diskat. Sickan och jag ändrade om rutten lite på våran promenad och gick bakom flyget istället. Så idag har han premiärbadat. I en sjö alltså, eller ja tjärn. Bada gör han ju jämt annars också men mest i dypölar och liknande. Nu har han alltså preimärbadat i rent vatten och ingen är galadare än matte.

Nej nu måste jag sätta lite fart om det ska hända någonting alls här. Ha en bra dag allihopa!

För alltid. M.

image description

Blä

Vilken otroligt dålig natt! Theo har krånglat exakt hela natten. Ja utom nu när vi skulle kliva upp förstås, då sov han som en stock... Ja mycket gnäll nu. Men jag är trött, har ont i huvudet och magen vill inte vara med idag heller! Usch, jag blir less!!

Rädd för inget, rädd för allt

Ligger i sängen och ska se senaste avsnittet av DH. Tomas ligger med telefonen och jag ligger med datorn. Mysa, vad är det? Imorgon är det dagisdax för Theo och jobb för mig. Tomas jobbar förmiddag. Så det blir promenad för mig och Sickan på flygstaden som vanligt innan jag ska jobba. Usch vad jag babblar. Jag ska sluta nu.

"Jag är rädd för allt,
beredd på allt"

Och med dom orden säger jag godnatt!

För alltid. M.

Maj

Ja då var det 1a maj då. Maj är min favoritmånad på hela året! Den ända månad som inte har några som helst krav på sig. Man är glad för dom dagar det är sol men blir inte förvånad när det regnar. Det ska liksom vara så. Sen kommer sommaren och man tycker det är kallt när termometern visar 15 grader. Men visade termometern 15 grader idag, skulle man bli överlycklig. Man tar sommaren förgiven helt enkelt. Och det slutar aldrig bra att ta något förgivet. Eller?

Theo ligger fortfarande och sover. Jag har varit ute och gått och nu är det frukostdax innan jag ska jobba. 9.30-18 idag. Kan bli intressant på jobbet, tror vi är på tok för lite personal just idag. Men jag KAN ju ha fel också. Även om det händer sällan...

"Stockholm 02, maj med vackert väder
Jag märker inte längre vad som görs
Jag stör mig på ett ljud som inte hörs
Den här stan är klädd i kejsarens nya kläder
Runt omkring
Ingenting

Jag säljer inget längre, jag har stängt butiken

Jag gör mig inte arg på nån reklam
Tavlan är en fläck med färggrann ram
Jag ger upp, jag orkar inte bli besviken
Som du sa
Det är dags att dra

För vi faller, faller, faller


Jag lyssnar inte längre, jag stänger fönstret

Inget värt nåt, som inte inger hopp
Jag rusar inte längre erat lopp
Jag står kvar, ser ingen plats för mig i mönstret
Jag gömmer mig
Jag värjer mig

När sommarn kommer flyr jag över haven

Där ingen vet, där ingen kommer in
Men sommarn dör och min rastlöshet är min
Och om vintern står jag gömd längst in i baren
Och tiden går
Månad, år

Jag faller, faller, faller

Vi faller, faller, faller

Stockholm 02, maj och skymning faller

Jag hoppas på ett kort som inte lagts
Jag litar till ett ord som inte sagts
Min lust är fri, men min frihet är bakom galler
Res med mig
Till ett annat land

För vi faller, faller, faller

Jag faller, faller, faller"


/Lars Winnerbäck - Faller
Toppen låt, verkligen.

För alltid. M.