melgh

Du är svår att leva utan, jag är svår att leva med



Idag har varit en sån där dag, när man inte riktigt orkar med sig själv och faktiskt blir trött på att höra sin egen röst eller ens orkar lyssna på sina egna tankar! Vaknade med ångest och den ville aldrig rikitgt försvinna. Men jag tror jag behöver såna dagar, för att vila och hjärnan och nöta lite på själen, den är väl till för att användas eller? Själen alltså...

Låg precis på köksgolvet och gjorde mina magövningar, utmanade ödet och gjorde några fler än jag brukar. Funderade på vad roligt det skulle vara om allt var upp och ner, tänk vilka höga trösklar det skulle vara, och vad lågt fönstrena skulle sitta, och köksluckorna. Och plötsligt skulle man nå alla hyllor högst upp. Varför inte liksom?

Theo sover sin första natt i sitt nya rum i natt. Gissa vilkenseparationsångest jag ligger inne med? Det är förmodligen värre för mig än för honom. Men det är ju faktiskt bra. Och jag får väl sluta vara så mesig antar jag. Har provat en massa sommarkläder ikväll. Vi åker ju trots allt på torsdag!! Men jag gav upp ganska snabbt. Är man någonsin på humör att prova kläder? Men nu längtar jag verkligen till vi åker. Åker till stockholm på torsdag em, flyger på fredag till miami (mellanlandar i paris tror jag) kryssar 7 dagar från florida! Kan det bli bättre? Knappast...

Nu antar jag att det är bäst att trycka på spara och publicera innan batteriet på datorn dör och det jag har skrivit försvinner, det vore ju som att slänga en halvtimme av mitt liv i sjön, kanske.

För alltid. M.

Jag vill ha dig här på riktigt inatt



Nu är det dax igen, idag började det målas i Theos nya rum. Äntligen! Han får ta mitt gamla sovrum, så ska vi göra ett rum i hallen så småningom som ska bli ett nytt sovrum. Det känns som det är viktigast just nu att Theo får ett eget rum, tror att man stör honom mycket på nätterna. Kanske mer än man tror, han kanske vaknar till varje gång man hostar eller rör sig för mycket. Antingen kommer han sova bättre nu eller så blir det helt tvärtom, men då är det ju bara att ställa in min säng igen, svårare än så är det ju inte. Allting är inte så himla krångligt som som det låter.

Måste faktiskt skriva om dagen igår också. Kan ju säga att ingenting gick som det skulle. Dagen började med att Wiggo badade i olja, och rullade sig i sängen strök sig mot tapeten och garderoben... Och det luktade fabrik, tror inte ni kan föreställa er, luktade som att Arizona höll till i vardagsrummet. Så vi städade och torkade golven och drog ur alla lakan och badade Wiggo, 3 ggr! Sen skulle vi skynda iväg till Gävle för Theo skulle ju åka och prova skor. När vi väl kom ut och skulle gå med hundarna startade vi bilen för att få upp lite värme, och naturligtvis fick bilen bensinstopp... Iväg till ica med dunken, och gissa vad? Pumparna fungerade inte! Ovanligt. Som tur var gick det och tanka i båtklubben. Kom iväg kl 12 och skulle vara på sjukhuset kl 13. Väl i Gävle kör jag om en buss och naturligtvis var avfarten jag skulle av på bredvid bussen, så den missade vi! Kom in på sjukhuset dock bara 10  min sen efter att han gått vilse på sjukhuset också... Dessutom åkte vi vilse när vi skulle till Kicki också men det var bara mitt fel: "Jag borde hitta, jag har ju varit där 100 ggr". Jag ska aldrig mer säga så. Vi kom hem halv 7 och min träning började 7, så det var bara att lämna Theo hos sin morfar och åka iväg. Pust...

Nog om detta. Nu ska tvätten hängas!

För alltid. M.

Snurra min jord

Vilken underbar spa-helg. Precis vad jag behövde! Fast jag hörde ju så klart att Theo sov betydligt bättre än vad jag gjorde. Men det är väl precis så det ska vara, mamman har mer separationsångest än sonen... Jag är inte förvånad. När jag kom innanför dörren började jag planera att dra igång och göra iordning Theos rum. Han ska alltså få mitt sovrum och jag ska göra ett litet rum i hallen uppe. Gissa vem som kommer att gå in till Theo och lägga sig när hon är mörkrädd? Jag får nog ha en madrass på golvet där inne. Men jag tror det kommer bli skitbra, har köpt skoltavelfärg till en vägg. Det ska bli riktigt spännande!

Imorgon ska jag med Theo till rehab i Bollnäs, vi ska träffa en handspecialist. På onsdag ska vi till Gävle sjukhus och prova ut ett par vinterskor. Som han kan få i fötterna riktigt i, skönt, för det var inte det lättaste att hitta! Och han behöver ju det nu när han vill gå så mycket. Han försöker verkligen så jag tror inte det är så långt kvar tills han kan gå själv!

Nu ska jag gå och smälta choklad! Det blir päronhalvor också. Nyttigt värre!

För alltid. M.

Det finns ingen förmildrande omständighet



Imorgon bär det av till Orbaden på spa! Härligt värre! Det är första natten utan Theo, någonsin. Det känns oerhört konstigt, men helt övertygad om att det går bra, det är nog jobbigare för mig än för Theo... Tänk att få sova en hel natt, undrar om man sover bra eller inte alls?

Baka färglösa lussekatter och måla dom gula, då spar man tydligen 50 kr. Kan det vara nåt? Såg det precis på reklamen. Vart annars?

Sitter och tittar på idol, vet inte rikitgt vem jag hejar på, hejade ju stenhårt på Alice! Andreas, vilken tomte. Nej men allvarligt, så är nog Jay den jag hejar mest på. Fast Linnea är ju grym! Jaja nog om detta, ska diska nu sen packa ner lite för imorgon!

För alltid. M.

Snön faller, och jag, med den

Nej! Vart tog asfalten vägen... Jag har en riktig vinterångest. Kanske för att förra vintern var, ja vad ska man säga, hemsk. Men jag är säker på att den här vintern kommer bli helt annorlunda, man måste bara bestämma sig. Det gäller bara att lura hjärnan lite, istället för att titta ut och tänka - ångest, tittar man ut och tänker - lycka, ser ni, inte så svårt va? Och det är ju faktiskti bara 25 veckor till maj. Tycker det är ganska mysigt när det blåser, så länge man får sitta inne. Idag var vi ute och gick 2 timmar föressten. Bra va? Skönt om inte annat. En timme i skogen med hundarna och en timme med Marre och Olivia! Måste bara säga att jag har världens bästa vänner, bästa! Och nu tänker ni, har inte alla det? Självklart inte, världen är full av dåliga vänner....

För alltid. M.

Håll ut



Ja, vad finns det att säga. Snuttefilten är borta! På riktigt. Och Theo vet det, har försökt lura honom med dom två småbitarna som jag har tagit bort från den gamla men han går inte på det. Vill inte ens sova. Typiskt. Dessutom är han ju inte frisk än. I fredags när vi kom hem från galan (Vilken kväll förresten) var han dåligt, feber. Så han sov inte på 2 nätter, men igår tog han nog igen det, han sov till 10 idag!

Galan då, ja vad ska man skriva, vilken helt underbar kväll! Tack alla som var med. Dessuom fick men ju äran att träffa Tomas Brolin! Helt klart en kväll man inte är med om så ofta.

Vet inte vad det är med den nya barnvakten... Skit grejer, den bara sprakar och låter nu. Fast Theo ligger helt still. Måste nog kasta den i väggen snart, det brukar fungera. Eller?

Har inte mycket vettigt att skriva känner jag, ska hänga tvätten och göra lite situps nu sen kryper jag nog ner i sängen och läser lite, håller ju faktiskt på att läsa en bok, "Hångla mer". Mamma sa att den var bra, och det vet ju alla, att mamma styr mitt liv..

Bjuder på en skriven tanke ikväll:

"Fyll mig med fantasi,
för dina andetag tränger inte igenom min bubbla.
Kom inte in, stör mig inte.
Jag har förberett min verklighet,
på att inte vika sig för stormen.
Tyvärr är det inte den styrkan hjärtat letar efter"


För alltid. M.

Vi står tysta framför skälet, där sommaren tar slut

Har ont i magen, så träningen gick sådär. Känner mig sådär konstig. Inte deppad och inte glad. Blä. Känns bara som man försöker överleva tills man får krypa ner i sängen och hoppas att nästa dag delar med sig av en annan känsla än likgiltighet. Igår var en sån där kanon dag, en dag när man kände att man hade ett eget liv och var en egen person. Och allt som behövdes var en lunch med de bästa tjejerna i hela universumoch en promenad i stan! På fredag är det gala! Och då ska jag klä mig i den här klänningen var det tänkt, och det blir förmodligen så också. Jag kan ärligt talat offra en kväll till en kläning, det ska bli roligt!
Just nu känns det faktiskt som att jag skulle kunna sova på soffan hela nattnen, men antar att världen är emot mig där. Jag ska helst duscha och tvätten hänger knappast sig själv. Dessutom skulle Theo förmodligen bli vansinnig om jag inte kom upp när han ropade. Han har så mycekt bus för sig nu för tiden. Han låssas att han inte tycker om maten, så han försöker rysa med hela kroppen, men det blir oftast inte som han vill utan han rycker mest bara, men det viktiga är att man försöker! Theo, är bäst i hela världen.

Kan nån gå och duscha åt mig? Tack. Och hänga tvätten? Tack. Jag är inte ens sugen på popcorn, så jag förstår ju att jag faktiskt har ont i magen, på rikitgt. Gud vad mycket tråkigt jag skriver nu känner jag. Men ja, det är kanske bara då man har behov att skriva. Jag kan ju i allfall berätta att jag igår fick titta på 3 tvprogram i rad utan att Theo vaknade en ända gång, det kändes otroligt skönt. Dessutom har han helst själv slutat äta på natten, jag är faktiskt glad att jag väntade ut det. Det krävdes inget bråk alls eller några nätter för att vänja honom av med det, en natt bara slutade han. Då vet man att man har lyckats. Det är lycka. Nej, nu får det vara nog, det är lika bra att ta tag i nåt.

Förresten, här om dagen, var första gången jag kom hem, och det luktade hem!

För alltid. M.

Rusningstid

Sitter i soffan och har kvällsmys med Theo! Det är klart bästa stunden på hela dagen, eller ja, om man inte räknar morgonmys och all annan mys vi har om dagarna... Vi hittade lite intressanta leksaker som han inte lekt med på länge. Men gissa om han är trött, han brukar sova till halv 3 när han sover middag, idag vaknade han halv 2, eftersom Sickan måsta skälla, HELA tiden. Theo har anpassat sig kanon till vintertid i alla fall. Och eftersom Theo har sovit lite oroligt på kvällarna och oftast sovit bättre ju senare han har somnat så passar vintertid honom perfekt!

Hade tänkt att det här skulle bli ett lite längre inlägg än det här men eftersom badning av Theo, nattning av Theo, dusch av mig, undanplockning, diskning och läsning av tidning kom ivägen och klockan nu helt plötsligt är halv 11 så är det väl lika bra att gå och lägga sig.

För alltid. M.