melgh

För dig

"Jag har sett varenda vrå av Sveriges land
Jag har härjat runt i loger och på Grand
Jag har letat efter ro för min skakande hand
Efter dig, efter dig, efter dig"

Har haft en toppen dag. Verkligen. Theo verkar också ha haft en toppen dag och kväll. Han somnade precis i soffan. Utslagen hjälte skulle man kunna säga. Ikväll har mamma och pappa varit här och grillat korv. En tradition på sista april, att grilla korv. Blev även nåt glas vin. Tycker jag är duktig som lärt mig dricka det. Jag brukar bara kunna dricka öl. Vin känns väldigt vuxet, haha! Men ja, mer än 2 glas vin blir det inte ikväll eftersom det är promenad kl 07 imorgon och jobb 9.30 - 18.

Nej nu ska jag krypa ner, om jag kan slita mig från fotbollen. Hela United!!

För alltid. M.

Majkase

Inbillande mig att det skulle vara svårt att få Theo att sova middag en stund idag, det var det inte. Han sov innan vi kom till Hällåsenrondellen. Nu ligger vi hemma på soffan och myser, ser ut som Theo tänker somna om igen faktiskt.

Måste nog åka till stan och handla när hjärtat kommer hem. Har en väldigt tom kyl. Ikväll ska vi cykla till ip och Theo har hela jackfickan full med småpengar som han har sparat till ikväll. Gullungen!

Bilden är från imorse. Den här dagen och morgonen har startat himla bra. Hoppas den fortsätter lika. Trevlig valborg på er allihopa! Puss!

För alltid. M.

Får jag höra din röst?

Vilket kanonväder det har varit i helgen. Tyvär blev Theo sjuk i fredags. Så imorgon får han och jag ta en mysdag hemma. Och hoppas han är pigg nog att gå till majkasen. Som han pratat om denna stora eld. Han ska "fiska godis" med Bene, mormor, morfar och Janne säger han.

Imorgon måste jag nog börja fundera lite på födelsedagspresenter. Det känns som alla fyller år i maj. Lillasyter Linda fyller 18, Toffe fyller 22, tvillingarna fyller 2, även Marre fyller år och så jag förstås! Tur man har så bra fantasi när det gäller presenter...

Åh, längtar till jag får krypa ner i min renbäddade säng. Ny duschad med nyrakade ben och lite frusen. Kan det bli bättre? Nej.

"Du kan väl ringa mig ibland
Jag pratar gärna sönder
alla torra, gråa nätter"

För alltid. M.

Glassbilen

Ligger i soffan och kollar på veckans bigbrother avsnitt. Theo sover än så länge men jag gissar att det inte är långvarigt eftersom han fick feber idag på em. Och har varit jätte mammig och super gnällig. Lilla gubben!

Till hans stora lycka hade han sån tur att glassbilen kom idag också, så han fick handla av den för första gången i sitt liv. Gissa om han var stolt? Passade ju bra med glass till febern också. Gullungen!

Åter till BB, puss på er!

För alltid. M.

Haha

Tur jag fyller år om 2 veckor, så jag blir vuxen.

I väntans tider

Sitter hos pappa och väntar på hjärtat. Han är på jobbet och hämtar nåt. Blev lunch på CH hos Stefan och Mika. Gott. Vi ska åka till mamma och hämta plattor, några här hos pappa och takpapp i nyhed. Vadå flänga runt? Sen ska jag börja med en liten uteplats och Tomas ska börja med lekstugan.

För övrigt hänger inte min mage med idag, den som har varit bra jätte länge nu. Men skulle det inte finnas svackor skulle man inte veta hur det känns när det är bra. Skulle man inte ha tråkigt kunde man aldrig ha roligt, var inget äckligt skulle vi inte veta vad som var gott, ja ni fattar... Kanske.

För alltid. M.

Fredag

Godmorgon!

Vilket underbart väder! Har varit ute på en morgonpromenad, hade kunnat gå flera timmar idag tror jag. Dock hade det varit skönt med ett par solglasögon, såg inte mycket på tillbaka vägen med solen i ögonen.

Nu är Tomas ute och går, när han kommer tillbaka ska vi göra oss klara och åka på badhuset. Sen ska vi luncha på stan, mysfredag, helt enkelt!

Ha en bra dag allihopa.

För alltid. M.

It's complicated

Har legat i soffan och tittat på film, It's complicated heter filmen. Jag såg den första gången på bio, för 2 år sedan. Då betydde den något annat för mig. Då gav den mig andra känslor. Den var starkare ikväll. Och födde många tankar. Den hadlar om en man och en kvinna som har varit gifta 19 år och efter att ha varit skilda i 10 år har dom en affär med varandra. Och man får följa dom och hur deras barn känner. Då relaterade jag till helt andra saker. Då, för 2 år sedan, menade den något annat. Jag är i en helt annan fas nu. Och ikväll väckte den många tankar om min mamma och pappa. Inte för att själva handlingen i sig påminnde om dom, alls. Utan för att jag nu, kände igen en massa känslor. Och även om det gått lång tid, Och även om saker och ting faktiskt är bättre på alla sätt nu. Så kan jag ikväll sakna känslan av min familj. Som det var på den tiden då vi hade familjeråd vid köksbordet en gång i veckan.

För alltid. M.

Skor

Inhandlat lite virke och lite nya kläder till Theo. Ortopedtekniska har verkligen överträffat sig själva den här gången. Theos skor är den här gången dom bästa vi nånsin fått därifrån. Lätt att få på och bra att gå i!

Nej nu ska jag börja steka lite pannkakor till Theo och lillebror.

För alltid. M.

Morgonstund

Har varit ute på min morgonpromenad, härligt. Dessutom hade jag så hög musik att jag nog inte ens hade hört en bomb sprängas runt mig. Också härligt!

Nu är det dax för frukost, sen ska vi åka och köpa lite virke till Theos lekstuga innan det är dax att åka till rehab.

Ha en bra dag allihopa!

För alltid. M.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2119774/images/2012/pic_200009798.jpg" class="image">

Vågar jag be dig att stanna?

Har betalat alla räkningar. Och rensat lite papper. Och nu tänker jag faktiskt duscha och lägga mig och läsa lite. Kl står på 06.50 imorgon för en morgonpromenad. Ser framemot lite bättre väder. Mitt dåliga humör har varit som bortblåst idag. Tack och lov. Började tro att mina hjärnceller skulle hamna i krig och ha halvt ihjäl varandra. Vilket alltså inte hade varit till speciellt stor lycka. Vem vill vara utan hjärnceller?

Theo verkar ha haft en toppen eftermiddag med sin farmor. Och imorgon är vi lediga eftersom vi ska till rehab och hämta skor åt honom. Han blir så mallig när han får nya skor, gokillen!

Nej nu ska jag hoppa in i duschen och sen dyka ner i sängen. Puss och goodnatt!

För alltid. M.

Får jag hålla din hand?

"Jag kanske behöver krama nåt läskigt, för att hjärtat ska rusa"

Godmorgon allihopa! Snart dax för morgonpromenaden..

För alltid. M.

Bästa Theo

Saknar Theo när han sover, vill höra honom prata, skratta och leka. Det är alldeles för tyst nu. Lilla bästa underbara Theo.

"Jag vet att du sover

Känner värmen från din hud
Bara lukten gör mig svag
Men jag vågar inte väcka dig nu

Jag skulle ge dig
Allting du pekar på
Men bara när du inte hör
Vågar jag säga så

Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå
När du inte ser på
Och genomskinlig grå blir jag
Utan dina andetag"

/Kent - Utan dina andetag


image descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage description

För alltid. M.


Får jag höra din röst?

Har varit ute och gått en timme, ätit. Och nu är det snart dax förr jobb. 12-20. Kort vecka för mig den här veckan. Har ledig helg den här helgen. Och på torsdag ska jag och Theo till rehab och hämta hans nya skor. Så jag ska bara jobba idag och imorgon. Skönt. Eller ja, egentligen är det ganska skönt att jobba också.

Idag ska Theos gammelmormor hämta honom på dagis. Eftersom Tomas också jobbar kväll den här veckan. Sen ska han till mormor och där ska jag hämta honom efter jobbet. Så det blir en lång dag för lillkillen.

Känner mig tråkig nu för tiden. Likgiltig. Det är en jobbig känsla. Att känna ingenting. Det är lättare att vara ledsen eller arg. Men likgiltig? Jag önskade någon sa någonting nångång som gjorde någon skillnad. Konstigt va?

För alltid. M.
image description

Hjärtat var rispat

Sitter i soffan, och tänkte pyssla lite med Theos album. Jag hade gärna haft sällskap av någon ikväll. Någon som bara hindrade mig från att vara ensam. Jag skulle aldrig fått för mig att ringa någon. Det orkar jag inte. Men om någon frågat, hade jag bjudit på en kopp kaffe.

Idag har vi burit in alla pellets, tömt släpvagnen på tippen, kört grejer till farmor och tvättat. Finns ingen bättre känsla än när man tagit tag i saker. Gjorde klar maten innan Theo skulle hämtas på dagis också. Så ikväll har jag ägnat mig helhjärtat åt honom. Det uppskattade nog både jag och han. Lilla älsklings Theo.

"Om du tror mig,
när jag säger att jag behöver dig.
Hoppas jag att du har tålamod,
att vänta.
Till jag släpper in dig"


För alltid. M.

Det är en sån dag idag

Jag hatar söndagar, jag hatar hur jag blir på söndagar, jag hatar alla känslor som söndagar lämnar, jag hatar vädret på söndagar, jag hatar, hatar, hatar, hatar söndagar. Jävla skitdag!

Richard Gere



Har sett "The double" ikväll. Med Richard Gere. Världens kanske snyggaste karl. Eller ja, gubbe nu för tiden. Filmen var i alla fall helt okej och tillräckligt spännande för att jag skulle hålla mig vaken. Eller så var det ögongodiset som höll mig vaken. Haha, nej skämt och sido. Filmen var bra!

Kl är ställd på 7 imorgon så jag hinner ta en promenad innan jobbet. Om jag nu vågar gå själv den där tiden efter att ha sett en thriller? Det återstår att se.

Puss och godnatt på er!

För alltid. M.

Promenad

Och eftersom det blev kanon väder så här på kvällskvisten ska jag ta en promenad UTE om en stund, härligt!

För alltid. M.

Vad vill du säga?

"Låt mig låna din kraft, jag kan dämpa mitt fall
Med tankarna på vad vi haft, och allt som komma skall
Får jag luta min panna, mot ditt trygga bröst
Vågar jag be dig att stanna, får jag höra din röst"

/Lisa Ekdahl - I teksamhetens tid



Gnäll

Vaknade av kl, tittade ut, gick och la mig igen. Vilket jäkla tråkväder! Dessutom vaknade jag upp med huvudvärk och halsont.. Ja det kan bara bli bättre alltså. Får bli en sväng på promenadbandet ikväll istället.

Fick byta jobb tid idag eftersom Tomas har jour i helgen. Så jobbar 12-16 istället för min vanliga tid 8-14. 2 timmar kortare men känns otroligt mycket längre. Gud vilket gnällinlägg...

Köpte nya blommor igår, fina tycker jag. Får se om jag lyckas hålla dom vid liv. Fina va?

För alltid. M.

Bilder

Har lagt över bilder från min och Tomas telefon till datorn. Vi tömde dom samtidigt sist också. Jag hade knäppt 1274 bilder sen dess. Och han hade knäppt 374, sjukt!

Hade verkligen sett framemot min morgon promenad imorgon eftersom jag inte börjar jobba förrän kl 12. Men tillåter vädret det? Det ska ju trots allt vara skönt att gå också. Nåja, ställer kl på 07 så får vi se vad det är för väder...

Nästa tema på bokcirkeln är kärlek, så jag har börjat läsa Theodor Kallifatides, kärleken. Kan väl inte bli mer passande? Det är den första boken jag läser av honom och jag älskar redan hans sätt att använda ord. Att ord kan ta fram såna känslor, är ju faktiskt otroligt!

Nog om detta, nu ska jag krypa ner bredvid en hostig och snorig liten kille.

För alltid. M.

Badliv

Undrar om jag också får plats? Fy tusan vilket väder det blev!

Bus

Fick ingen sovmorgon idag men vi låg kvar länge i sängen och busade, LillTheo och jag. Theo berättade vad han ville ha när han fyller 3. En cykel, en blixten hjälm och en blå keps. Han vet vad han vill. Undrar om han vet att han fyller år i september också?

Nu ska vi göra oss klara och åka på Ica en sväng. Sen ska vi leka lite på lekplatsen i stan. Innan det börjar regna...

För alltid. M.

Jag har rest en lång väg, från en annan plats och tid

"Jag sitter på ett tåg
i en ödslig vagn
och det luktar lite dig om mig
jag har en ambition
att jag ska bort nånstans
det är samma syfte som jag haft med dig"

/En stannfågel ger sig av - Lars Winnerbäck

Åh nu längtar jag till vi ska se Winnerbäck i sommar. Det är lycka det.

Idag är det som vanligt jobb 12-20, mardrömstorsdag. Det betyder att jag sitter i kassan från 17-20. Det är ingen höjdare direkt.


(Här var vi i Stockholm och busade. Har stora planer på att åka till samma ställe även i sommar)


För alltid. M.

Tidig morgon

Godmorgon!

Theo fick för sig att vi skulle vakna 20 över 6 idag. Inte mig emot alls. Mer mys i soffan innan dagis bara. Tyvärr tror jag inte han hade sovit klart utan blev väckt av en täppt näsa och hosta. Tur vi är lediga imorgon. Nu är det Nils Karlsson Pyssling för hela slanten!

För alltid. M.

Fredagsmys

Har varit ute och gått efter jobbet med Marre! Det var allt för länge sen. Välbehövligt framför allt. Vad lätt det är att tappa bort varandra i vardag och familjeliv. Det måste ändras på. Allt som krävs är ju faktiskt en promenad då och då.

Ligger och funderar på vad jag och Theo ska hitta på, på fredag. Då är vi båda ledig och Tomas jobbar till 16.30. Så hade tänkt att vi skulle hitta på något roligt, fredagsmys hela dagen. Kanske badhuset? Eller lekplatsen i stan? Eller kanske buspalatset? Är det ingen som vill följa med på någonting med mig och Theo?

För alltid. M.

Finns det ingenting inom oss som har stannat kvar?

"Jag kan se dig när du sover
där belyst av gryningen
rinner åren bara bort och du är nitton år igen
jag vill hålla dig intill mig
viska älskling allt blir bra
när vi vaknar nästa morgon
så finns inga hinder kvar"

/Totta Näslund - Maria

Ni måste lyssna på den här låten, otroligt fin. Och lite sorglig. Jag gillar den bäst när Thorsten Flinck sjunger den men båda finns på spotify. Så lyssna på vettja!

Blev ju riktigt fint väder idag, snart är snön borta igen. Härligt! Måste motvilligt erkänna att jag har lite ont i halsen idag. Och igårkväll på jobbet frös jag och kände mig lite febrig. Har jag tur stannar det där och inte bryter ut mer. Annars blir jag sjuk och det är väl inte så himla mycket jag kan göra åt det heller antar jag. Hellre jag än Theo.

Idag tänker jag dessutom åka till jobbet utan att bädda. Det ni! Så jag kanske är lite sjuk ändå, eller vad säger ni?

För alltid. M.

Fint väder

Godmorgon!

Ser ut att kunna bli ett härligt promenadväder! Snart ska Theo på dagis och jag tar med mig Sickan på en tur på flygstaden. Hade ju varit mysigt med promenadsällskap men man kan väl inte få allt va? Fint väder fick jag idag i alla fall!

För alltid. M.

Fryser ihjäl

Kan inte ens förstå hur jäkla kallt det kan vara, att gå direkt från duschen till sängen. Känns som hjärtat kommer stanna. Hualigen! Godnatt på er!

För alltid. M.

Jag kan få dig när du vill

"Jag kunde haft dej där på Kosters klippor
Jag kunde haft dej än i denna dag
Och om jag ändå vore där på Kosters klippor
Att känna frihet i ett enda andetag"

/Totta Näslund - Kosters klippor

Det är Totta Näslund som gör mig sällskap en dag som denna innan jobbet. Har varit ute och gått i ett riktigt snöoväder idag. Men Sickan tyckte det var kul. Och jag hade det inte så dåligt jag heller faktiskt. Fast hade ju varit smart att ta med sig vantar kanske?

Var ett tag sedan jag uppdaterade dagens meny så jag tänkte att jag passar på idag:

Frukost: 2 ägg
Mellanmål innan jobbet: 2 Hårdmackor med skinka och ost
Lunch på jobbet: Biff och coleslaw
Mellamål efter jobbet: Smootihe

Låter toppen tycker jag!

Idag är det som sagt dax för jobb. 12-20. Den första av 3 såna dagar. Och jag tänker, i detta väder, ta bilen dit. Vet ni förresten att jag bara har 700 meter till jobbet? Lämpligt va? Borde vara olagligt att ta bilen till och med. Men ja, idag får man...

För alltid. M.

image description

Datasladden

Datasladden är återfunnen!!! I en påse i källaren med alla sladdar från hemmabiosystemet.. Ja det var nog jag som la den där. Men Tomas sa också att han hade letat där. Men huvudsaken är att jag inte lyckats tvättat eller slängt den. Nu fungerar min dator igen!! Wihoo!

Ikväll har vi röjt lite i källaren. Flyttat saker till sin rätta plats och rensat lite i barnsakerna. Ska göra mig av med en del saker som bilstol och en barnvagn. Men hur kan saker vara så jobbigt att göra sig av med? Hua.. En del saker får faktiskt stå kvar.

För alltid. M.

Måndag

Då var det måndag, och vardag igen efter en veckas ledighet. Theo ska på dagis och jag ska ut och gå. På flygstaden som vanligt. Jag och Sickan. Sen hade jag önskat mig lite sol så jag kunde vara ute och kratta men får nog nöja mig med att det inte regnar ser det ut som. Annars står det 4 pallar pellets och väntar på mig också, som ska ner i källaren. Konstigt nog går dom inte in av sig själv...

För alltid. M.

BB

Smoothie dax till BB. Brukar inte längta till sängen men nu gör jag det. Fryser som en tok och skulle tycka det var absolut skönast att bara somna här i soffan så klart. Men det går ju inte.

Toffe, Emma och barnen åkte hem igår och den här gången är inte annorlunda. Det är skitjobbigt. Dom var här över en vecka och hann bli en del av vardagen igen. Det kändes som att dom alltid skulle vara här. Och plötsligt är dom bara borta. Jag kan ju bara tänka mig att barnen måste undra. Ibland är dom här och sen är dom borta. Ibland är vi där och sen är vi borta. Det är inte lätt att vara liten. Inte stor heller. Hur som helst, Toffe och Emma, jag saknar er och mina syskonbarn. Jag önskar varje dag att vi bodde nära. Varje dag.

För alltid. M.

Äntligen

Ordningen är återställd. Theo och Sickan är hemma igen! Nu sitter jag och Theo i soffan och tittar på skrållan. Sambon står ute och grillar.

Till middag blir det alltså:
Grillade kotletter med ugnsbakade grönsaker

Till veckan jobbar Tomas förmiddag, vilket betyder att jag får gå ut och gå själv hela veckan... Själv i skogen, själv förbi läskiga macken, själv med alla rådjur, själv, själv, själv. Synd om mig va?

Hur som helst, ska försöka få med min kära mamma ut på en kvällspromenad efter maten. Antar att det blir svårt eftersom det blir mitt i hockeyn. Försöka går ju!

För alltid. M.

Frukost i sängen

Inget barn och ingen hund. Känns otroligt konstigt att vakna! Att dessutom få somna till musik, var också en konstig känsla. Men en bra. Trots att jag somnade innan första låten var slut.

Nej nu måste jag sätta lite fart om jag ska hinna gå till jobbet. Att kliva upp mindre än en timme innan jag börjar var länge sen jag gjorde. Och det är inget att rekommendera.

För alltid. M.

A cup of tea, i Gävle

Nej nu är det bara sova kvar. Svider i ögonen och jagskulle önska jag kunde sova i 100 år. Puss och Godnatt!

För alltid. M.

On the road

Jobb

Då var det snart dax för jobb igen. 8-14 idag. Vaknade 20 över 6 av en hund som var helt galen, skällde och hoppade på dörren. Jag flög upp ur sängen och sprang ut med honom, i tron att han minst höll på att skita på sig där inne. Men ICKE! När vi väl kom ut var läget lugnt. Det visade sig att det var brandvarnaren som pep en gång, varje kvart för att varna för dåligt batteri. Och då blev Sickan jätte rädd...

Sitter just nu i soffan och äter frukost. Och till min lycka är det Ally Mcbeal på tv! Kan inte bli bättre!

Satte förresten upp en massa tavlor i vardagsrummet igår, fint va? Inga kort i än, dom är på framkallning...

För alltid. M.

Altan

Sitter ute hos mamma och tittar på altanbyggarna. Morfar, Janne och pappa står för byggandet och vi andra jagar barn runt runt. Ska snart ta en promenad ner till lötbäcken. Men tusan vad det är kallt ute.

För alltid. M.

Mys

"I en värld som kräver styrka,
är jag alltför svag ibland,
men jag låter inte blicken vända ner,
när hon kommer som en främling på en strand"

/ Ljuset på min väg - Adolphson & Falk

Bra dag

Har haft en toppen dag. Hela dagen har vi varit ute! Vilket väder! Helt underbart!

Ikväll har jag målat köksmöblerna för 3e gången och nu ligger jag i sängen med LillTheo som verkar ha ont i magen. Stackarn!

Imorgon är vi lediga allihopa, så jag hoppas av hela mitt hjärta att det blir lika fint väder som det var idag! Men promenad kl 7 imorgon bitti blir det även om det är åska och drivis, vi ses efter flygvägen på morgonkvisten. Puss och Godnatt!

För alltid. M.

Traktorlek

Gokillen

Torsdag

Har varit ute och gått min vända nu på morgonen. Theo vaknade samtidigt som jag skulle gå iväg så det drog ut lite på tiden innan jag kom iväg, så jag hann naturligtvis bli hungrig innan jag hade gått klart. Då är det tungt att gå. När jag kom hem gjorde jag och Theo lite armhävningar och sånt. Så nu återstår bara duschen sen är jag redo för dagen. Som vi ska tillbringa ute ser det ut som på vädret. Härligt!

Nej nu ska jag slänga mig i duschen!

"Vi skulle klara vad som helst, vi skulle aldrig säga nej. Och vad du anförtror åt mig, ska jag anförtro åt dig"

För alltid. M.

Före

Hade tänkt att ha en vilodag idag men ska nog släpa mig till flygstaden ändå snart. För Sickans skull i alla fall.

Igår kväll började jag måla köksmöblerna. Kommer bli toppen när det blir klart. Då känns det som köket är fulländat sen. Innan det är dax att börja om, haha!

Det är väl lika bra att göra ett ryck antar jag, ha en bra dag allihopa.

För alltid. M.

Mys

Har varit ute och gått, bäddat, dammsugit, Theo har badat och vi har ätit frukost. Och kl är inte ens 10. Det tycker jag om!

Idag ska jag och Theo ha en mysdag. Vi ska börja med att hälsa på farmor och farfar. Tomas börjar jobba 14.30 och jag ser framemot lite egentid ikväll. Det var länge sen nu och det behöver man ibland.

För alltid. M.

Bläää

"Världen ligger helt i dina händer
och allting ser så gulligt ut från ovan
Himlen ser så praktfull ut från marken
Håll näsan över ytan tills det vänder"

/Lars Winnerbäck - Håll ut

Promenad

Dax för morgonpromenad med Emma. Sickan får stanna hemma eftersom vi ska till skogen med honom sen. Sol ute, sol i sinne.

För alltid. M.

Mys i lötbäcken

Bilder från förr

Har varit ute och gått 1,5 timme med Emma ikväll. Riktigt härlig promenad. Imorgon ska jag gå ut och gå kl 7, innan jobbet. Jobbar 9.30 - 15. Det är så härligt att vara ute och gå nu och jag känner att jag på riktigt har kommit igång igen. Det mår jag bra av. Det betyder att jag står ut med mig själv, vilket betyder att min sambo också står ut med mig. Vilket underlättar lite. Haha!

Idag har vi haft påskfirande hos mamma och Janne. Målat ägg och ätit alldeles för mycket mat. Sen var små kidsen ute och letade påskägg. Tyvär var dom mer intresserade av Toffes såpbubblemaskin. Inte så konstigt ioförsig. Har haft en härlig dag!

När var Theo så här liten? Lilla älskade Theo!



För alltid. M.

Mat

Gårdagens meny såg ut så här:

Frukost: keso, tonfisk, 2 ägg.
Mellanmål innan jobbet: en yoghurt och lite skinka
Middag: sallad och pepparstek
Kvällsfika: varma mackor
Och lite frukt på badet

Igår funkade inte maten nå vidare då jag höll på att dö innan jag kom hem från jobbet och kunde äta. MÅSTE äta riktigt innan jobbet när jag inte har rast. Hur svårt är det att förstå?

För alltid. M.

Bad

Noel och Theo hade väldigt djupa och roliga samtal i omklädningsrummet idag. Gullungarna!

På den andra bilden spelar Tomas och Theo match. Skulle tro att Theo tyckte det var roligare än badet, höll nämligen inte på att få honom därifrån, alls.

Uppe med tuppen

Har varit ute på en morgonpromenad mellan 07 och 08 och jag blev nästan lite mörkrädd. Mötte typ 5 bilar, det var liksom allt. Emellanåt hörde jag mina försteg högre än musiken. Tur det var ljust ute.

Idag ska jag jobba 12-16. Och ikväll har vi hyrt Ljusnebadet. Det blir en himla massa folk. Igår kväll kom även mormors syster och mormors mamma hit. Dom ska också med och bada. Mysigt.

Undrar om Theo tänker vakna snart? Jag har krupit ner bredvid honom i sängen igen och han ser ut att sova djupt. Världens bästa kille!

Hör senare! Ha en bra långfredag!

För alltid. M.

Skithund

Måste bara lägga ut nån bild från dagens promenad. I say no more. Som tur var badade han i äcklet i början av promenaden så han sprang av sig det mesta!

Tvkväll

Dagens meny har sett ut så här:

Frukost: 2 ägg
Krismellanmål innan maten: 2 babybell (ost)
Middag: Hamburgare och coleslaw
Kvällsmys: Jordgubbar och avocado

Har tyvär inte ätit på rätt tider idag så har varit hungrig mycket. Det är mycket svårare att hålla ordning på maten när man är ledig. Då har jag inte tid att äta...

Var ute och gick 1 timme och 30 min imorse och jag var helt slut när jag kom hem. Mest för att jag var hungrig.

Ikväll är det verkligen tvmaraton: Desperate houswifes sen i tisdags, BB sen igår, Criminal minds och sist men inte minst dagens avsnitt av BB. Låter som en lagom kväll i soffan va?

För alltid. M.

Påsk

Lilla gullungen Theo! Innan han slog upp ögonen hörde jag: "mamma jag är snorig, kan du hämta lite papper"

Sen vänder han på sig och gnäller till lite. Vad är det gubben? frågar jag. "mamma, jag vill sova"

När vi kommer ner och ska äta frukost ska jag ge honom risifrutti. Då utbrister han: "mamma akta kindor!!" (han var rädd att få risifrutti på sina nymålade kinder.

Efter frukosten hämtade han ett kex. Han är i rummet och jag i köket när jag hör: "okej då, sitt sickan! Du får smaka en liten bit. Varsågod!" Då har han smulat sönder kexet på golvet och vill att Sickan ska smaka. Lilla bästa sötaste Theo!

Snart ska världens sötaste påskkärring till dagis nån timme och jag ska ut på en lång lång promenad! Härligt. Sen ska vi umgås med bästa Toffe, Emma och barnen.

Ha en bra dag!

För alltid. M.

Oth

Sitter just nu i sorg, har precis tittat klart på det sista One tree Hill avsnittet någonsin! Kan inte ens förstå det.

Ska skänka en tanke till Hannu också, som lämnade livet i natt. Född 90. Helt sjukt. För lite mer än ett år sedan gick han och Robert tillsammans på sjövillan och nu är dom båda borta. Jag undrar om människor lär sig att missbruk leder till döden, eller om dom bara går runt och tänker att det aldrig händer dom...

Och ja, för mig är det sorgligare att One tree Hill är slut. Så hemsk är jag...

För alltid. M.

Elegi

"Vi skulle klara vad som helst, vi skulle aldrig säga nej
Och vad du anförtror åt mig, ska jag anförtro åt dig

Och alldeles nyss fick jag lyssna till ditt skratt
Och du berätta' att du saknar mig i natt, det gör jag med
Det är så tyst nerifrån gatan som det aldrig annars är
Det är som om natten här har sett allting och stilla sjunger med"

/Lars Winnerbäck - Elegi

Onsdag

Sitter i soffan och myser med Theo, Tomas är på jobbet. Snart ska Theo till dagis och jag och Sickan ska ut på våran vanliga morgonpromenad i skogen. Sen hem, dammsuga, hänga tvätt och göra matlåda. Dagliga rutinerna så att säga...

Dagens meny ser ut så här, i princip lika som igår:

Frukost: 2 ägg
Mellanmål innan jobbet: keso, tonfisk och rödlök
Lunch: kycklingsallad
Kvällsmellanmål: en smoothie och en avokadohalva med keso

Låter ganska bra va?

Sen måste jag tillägga en sak:
Jag lever i nutid, jag är glad för det jag har i nutid och jag är medveten om att Theo har fått en kanon pappa. Den bästa man kan tänka sig. Och bara för att jag igår, ett år efter R dog, skriver om det, betyder inte det att jag ältar det gamla och inte tänker på dom människor som finns idag! Men på ettårs dagen kanske man får skänka en tanke och tycka att det är lite jobbigt va?

För alltid. M.

1 år, och du finns inte kvar

Sitter och bläddrar i min dagbok. Och för ett år sedan, nästan, står det så här:

Tisdag 29 mars
"R var här och lekte med Theo en timme. Bästa lekstunden på länge. R tog med honom upp på hans rum och hans telefon ringde inte en enda gång. Jag var arg för att han kom 2,5 timme för sent men mig vill han inte lyssna på"

Onsdag 30 mars
"R kom hit, när Theo låg och sov. Theo vaknade såklart när han stormade in. Han hade bråttom men ville träffa oss en stund ändå. Han var här en timme, hans telefon ringde 5 ggr och Theo började gråta när han plötsligt var tvungen att åka iväg"

Lördag 2 April

"Jag jobbade till 16, ringde R hela dagen men fick inget svar. Han har sagt sen i torsdags att han är på väg till Theo. Kvart över fyra svarar han när jag ringer. Och jag är arg, såklart. Han sa att han inte kunde komma för att han mådde så dåligt. Men lovade att komma ut så fort han vaknade imorgon. Jag skrek åt honom att om han inte kunde komma nu behövde han inte bry sig om att komma imorgon heller"

Idag, är det ett år sedan. Ett år sedan Robert dog. Theos såkallade pappa.



Blanka golv

Jag älskar såna här kvällar. Helt nysädat, tända ljus. Allt på sin plats. Har pysslat lite i Theos album, bara varit. Sitter nyduschad i en kofta i soffan. Har till och med gjort en hårinpackning. Livet som det ska vara. Hela dagen har faktiskt varit i balans. Allt har flytit på, jag har varit lugn. Maten har också funkat. Mitt blodsocker har hållt en jämn nivå. Alltså har mitt humör gjort detsamma. Jag börjar se sambandet nu. Om jag tar mig tid att äta mår jag bättre. Så svårt är det faktiskt inte att förstå. Nu.

Idag har jag ätit:

Frukost: Keso, tonfisk, rödlök
Lunch: Fläskfile och Coleslaw
Middag: Tomas soppa (Han har börjat med soppdieten idag)
Kvällsmellanmål: Smoothie

Är faktiskt rikitgt nöjd med dagens meny.

Imoron har jag tänkt att det ska se ut så här:

Frukost: 2 ägg och smoothie
Mellanmål innan jobbet: Keso, tonfisk, rödlök. Lite skinka
Luch på jobbet: Kycklingsallad
Kvälsmellanmål: Avocadohalvor med keso

Bra va?

Nej nu ska jag krypa ner i min nybäddade säng, men nyrakakade ben. Vet inte många känslor som övervinner den känslan faktiskt. Så det så. Godnatt på er!

.

För alltid. M.

En till efter

Efter

Tog tid för efter bilden men nu är det städat och fint. Det har det inte varit de senaste dagarna.

För alltid. M.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2119774/images/2012/pic_196645046.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2119774/images/2012/pic_196645046.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2119774/images/2012/pic_196645046.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2119774/images/2012/pic_196645046.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2119774/images/2012/pic_196645046.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2119774/images/2012/pic_196645046.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2119774/images/2012/pic_196645046.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2119774/images/2012/pic_196645046.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2119774/images/2012/pic_196645212.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2119774/images/2012/pic_196645212.jpg" class="image">

Lek

Idag har det varit full lek hela dagen. Olle och Axel har varit här och busat med Theo. Nu har vi precis ätit, jag och Theo ligger på soffan och myser. Snart ska vi åka till mamma och fika lite.

Imorgon börjar Tomas jobba kl 06, jag är ledig. Eller ja, imorgon ska jag ha stora städdagen. Stora vårstäden rent ut sagt. Golven ska knäskuras och varje list ska skrubbas. Och jag längtar! Vara hemma ensam, lyssna på hög musik och städa. Kan inte bli bättre.

Nej nu måste jag resa på mig, innan jag eller Theo somnar!

För alltid. M.

Söndag

Och ledig söndag, bättre kan det inte bli. Har precis ätit frukost som bestod av keso och tonfisk. Och en skål frukt. Snart ska vi börja pyssla upp lite ramar i vardagsrummet, och kanske hänga upp TVn på väggen. Kommer bli toppen.

Ser förresten att jag måste haft bråttom när jag bloggade igår eftersom jag har missat massa ord och bokstäver och tydligen inte läst igenom det innan jag la ut det heller...

För alltid. M.